Suroviny
- kuřecí skelet 4 ks (nebo vykoštěné kuře)
- mrkev 2 ks
- petržel 2 ks
- celer (menší ) 1/2 ks
- cibule (malá ) 2 ks
- bobkový list 2 ks
- nové koření 3 kuličky
- tymián 4 snítky
- pepř 5 kuliček
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Na plech vyložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli. Vložte do trouby a pečte dozlatova, až hodinu. Poté přendejte do většího hrnce a přidejte bobkové listy, nové koření, pepř, sůl a tymián.
- Zalijte studenou vodu tak, aby vše bylo ponořené. Výpek na plechu shrňte do hrnce taky, můžete i vypláchnout vodou a přelít do hrnce. „Táhněte“ při nízké teplotě klidně i 6 hodin. Čím déle, tím lépe.
- Pak slijte vývar, zeleninu vyhoďte a maso oberte. Vývar můžete použít hned nebo ho dát do studený do uzavíratelné skleničky a nechat v ledničce 2 dny. Můžete ho i přelít do uzavíratelných sáčků a nechat zamrazit.