reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený kuřecí vývar
Autor: Slepičárna blog Pečený kuřecí vývar

Pečený kuřecí vývar

Hodnoceno: 23x
Nebaví vás lžící vybírat sraženou bílkovinu z povrchu táhnoucího se vývaru? Zkuste si vše dopředu upéct v troubě. Vývar je pak krásně zlatý a neskutečně silný.
nad 2 hodiny
6–8 porcí

reklama

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Na plech vyložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli. Vložte do trouby a pečte dozlatova, až hodinu. Poté přendejte do většího hrnce a přidejte bobkové listy, nové koření, pepř, sůl a tymián.
  3. Zalijte studenou vodu tak, aby vše bylo ponořené. Výpek na plechu shrňte do hrnce taky, můžete i vypláchnout vodou a přelít do hrnce. „Táhněte“ při nízké teplotě klidně i 6 hodin. Čím déle, tím lépe.
  4. Pak slijte vývar, zeleninu vyhoďte a maso oberte. Vývar můžete použít hned nebo ho dát do studený do uzavíratelné skleničky a nechat v ledničce 2 dny. Můžete ho i přelít do uzavíratelných sáčků a nechat zamrazit.

Pečený kuřecí vývar 2 Foto: Pečený kuřecí vývar; foto: Slepičárna blog

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama

Související témata: vývar , kuřecí vývar , Polévky