Suroviny
- kuřecí skelet 3 ks
- sůl
- pepř celý 5 kuliček
- hřebíček 2 ks
- bobkový list 2 ks
- mletý koriandr 1 špetka
- kari koření 1 lžička
- zázvor (čerstvý) 2–3cm kousek
- chilli papričky (malá ) 1–2 ks
- mrkev 1 ks
- pórek 1 ks
- žampiony (hnědé žampiony (nebo houby enoki)) 2 ks
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Kuřecí skelety dejte do hrnce s litrem studené vody. Zapalte plamen a mírným tempem zahřívejte. Mezitím přidejte sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a kari. Zázvor oloupejte a dejte do polévky v celku, jen do něj udělejte několik zářezů (jde o to, abyste ho mohli z hotové polévky snadno vyndat, až se připlete do některého talíře). Chilli papričky rozkrojte, vyndejte z nich semínka a papričky pak posekejte najemno. Přidejte do polévky, přiklopte pokličkou našikmo a nechte vařit. Od chvíle, kdy se polévka začne vařit, počítejte klidně hodinu mírného varu.
- Pak přidejte očištěnou mrkev nakrájenou na šikmá kolečka. Po dalších deseti minutách přidejte pórek nakrájený na šikmá kolečka a žampiony, pokrájené na tenké plátky. Vařte ještě 7 minut, pórek i houby by měly zůstat křupavé (pokud máte enoki, dejte je do polévky až těsně před koncem).
- Pak vyndejte skelety a vykrájejte z nich hezké kousky masa – ty dejte zpátky do polévky. Ochutnejte, zda není třeba přisolit či nějak dokořenit. Přiveďte polévku znovu k varu, vmíchejte tenká kolečka ze zelené části jarní cibulky a můžete servírovat. Z talíře, do kterého se dostal zázvor, ho nezapomeňte vylovit...