Suroviny
- vepřová krkovice (uzená ) 700 g
- cibule (střední ) 3 ks
- sádlo 60 g
- brambory (pečené ve slupce) 1 kg
- hrubá mouka 320 g
- vejce (velikosti L) 3 ks
- bramborový škrob 1 lžíce
- bílé kysané zelí 1 kg
- uzená slanina 200 g
- cukr
- celý kmín
- hladká mouka
- olej (na smažení)
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Den předem upečte brambory ve slupce v troubě doměkka.
- Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Přidejte vejce, mouku a sůl a vypracujte vláčné těsto (nesmí být tuhé).
- Uzenou krkovici a jednu cibuli nakrájejte na kostičky a na sádle společně orestujte.
- Orestované maso s cibulí rozdělte na dvě části. Jednu část rozmixujte najemno a spojte s druhou částí. Ze směsi vytvarujte 30g kuličky, které následně zamrazte.
- Z bramborového těsta udělejte 50g koule, z nich vytvořte placky a ty naplňte zmrzlou masovou kuličkou a vytvarujte pěkné knedlíky. Vařte je v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch asi 10–15 minut.
- Jednu cibuli nakrájejte na silnější proužky, obalte je v hladké mouce a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce.
- Poslední cibuli a špek nakrájejte na kostičky, dejte je na pánev a nechte orestovat. Přihoďte překrájené zelí a kmín a vše dochuťte solí a cukrem. Duste společně asi 10 minut.
J&J Lagarto zve na kulinární zážitek
J&J je jedinou restaurací severočeské sítě Lagarto. Vede ji talentovaný šéfkuchař Roman Čaník, který svůj um vypiloval pod vedením Přemka Forejta v Entrée. Nyní v Teplicích předvádí kreativní polední menu a večeře s nádechem fine diningu.
J&J Lagarto, Nákupní centrum Fontána 3. patro, nám. Svobody 3312, Teplice