reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a křupavou cibulkou
Autor: archiv Lagarto Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a křupavou cibulkou

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a křupavou cibulkou

Hodnoceno: 6x
Knedlíky s uzeným patří mezi klenoty české kuchyně a těžko hledat někoho, kdo by je neměl rád. Málokdo je ale připravuje doma, patří mezi pokrmy, které považujeme za příliš pracné a raději si je dáme v restauraci. Není se čemu divit, třeba tato verze od šéfkuchaře Romana Čaníka z restaurace J&J Lagarto je prostě dokonalá. Ale pokud zrovna nemáte cestu do Teplic, můžete si ty nejlepší knedlíky připravit podle autentického receptu.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Den předem upečte brambory ve slupce v troubě doměkka. 
  2. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Přidejte vejce, mouku a sůl a vypracujte vláčné těsto (nesmí být tuhé).
  3. Uzenou krkovici a jednu cibuli nakrájejte na kostičky a na sádle společně orestujte.
  4. Orestované maso s cibulí rozdělte na dvě části. Jednu část rozmixujte najemno a spojte s druhou částí. Ze směsi vytvarujte 30g kuličky, které následně zamrazte.
  5. Z bramborového těsta udělejte 50g koule, z nich vytvořte placky a ty naplňte zmrzlou masovou kuličkou a vytvarujte pěkné knedlíky. Vařte je v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch asi 10–15 minut.
  6. Jednu cibuli nakrájejte na silnější proužky, obalte je v hladké mouce a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce.
  7. Poslední cibuli a špek nakrájejte na kostičky, dejte je na pánev a nechte orestovat. Přihoďte překrájené zelí a kmín a vše dochuťte solí a cukrem. Duste společně asi 10 minut.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a křupavou cibulkou
Autor: archiv Lagarto Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a křupavou cibulkou

J&J Lagarto zve na kulinární zážitek

J&J je jedinou restaurací severočeské sítě Lagarto. Vede ji talentovaný šéfkuchař Roman Čaník, který svůj um vypiloval pod vedením Přemka Forejta v Entrée. Nyní v Teplicích předvádí kreativní polední menu a večeře s nádechem fine diningu.

J&J Lagarto, Nákupní centrum Fontána 3. patro, nám. Svobody 3312, Teplice

J&J Lagarto
J&J Lagarto


 

reklama