Těsto
- kozí sýr 4 balení
Head
- pažitka 1 svazek
Postup přípravy
- Připravte si těsto: V misce smíchejte drobné kousky dobře okapaného sýra petit-suisse s prosátou moukou, změklým máslem a špetkou soli tak, aby vznikla homogenní směs. Uhněťte rukama kouli, zabalte jí do fólie a uložte na hodinu do lednice.
- Zatímco těsto odpočívá, připravte si náplň. Odstraňte z kozího sýra kůrku a v míse ho vidličkou rozmačkejte. Navrch nastříhejte pažitku. Nechejte okapat olej ze sušených rajčat a nožem je nahrubo nakrájejte. Přidejte je do mísy, opepřete a promíchejte.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném válu rozválejte těsto a vykrojte z něj kroužky o průměru zhruba 10 cm.
- Připravenou náplň položte doprostřed každého kroužku a přeložte těsto tak, aby vznikly taštičky. Okraje těsta přimáčkněte pevně k sobě.
- Taštičky potřete rozšlehaným žloutkem a na 15 minut vložte do trouby, dokud se taštičky dozlatova nepropečou. Navrchu je můžete lehce posypat hrubou solí.