Suroviny
- krevety (uvařené a vyloupané) 200 g
- mrkev 1 ks
- cuketa 1 ks
- brokolice (malá) 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- červená cibule 1 ks
- bazalka (lístky) 1 hrst
Těstíčko
- hladká mouka 100 g
- žloutek 2 ks
- minerální voda (ledová) 2 dl
- sůl špetka
- olej
Postup přípravy
- Všechnu zeleninu nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- Ve velké míse připravte těstíčko. Do menšího množství mouky přidejte žloutky a minerálku, pak přisypte zbývající mouku. Těstíčko by mělo mít konzistenci smetany.
- Zeleninu, krevety a bazalkové lístky namáčejte do těstíčka a ihned smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany asi dvě minuty. Pak nechte okapat na papírové utěrce a dejte do mírně vyhřáté trouby, aby tempura zůstala teplá.
- Servírujte s limetou, citronem nebo dipy.