reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zelený chřest v těstíčku tempura
Autor: Marek Kučera Zelený chřest v těstíčku tempura

Zelený chřest v těstíčku tempura

Hodnoceno: 0x
Vyzkoušejte chřest smažený v křupavém těstíčku – ideální jako nevšední předkrm nebo ještě lépe jako pohoštění na večírek. S výborným dipem k namáčení to bude hitovka!
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Dip:

Těstíčko:

Postup

  1. V misce smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a med a vzniklý dip dejte stranou.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. V míse promíchejte mouku, škrob, sodu a sůl. Vešlehejte tolik sodovky, až vznikne hladké, spíše řidší těstíčko.
  3. Očištěný chřest obalujte v těstíčku, přebytek nechte okapat a chřest hned smažte v horkém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových ubrouscích a chřest hned podávejte s jogurtovým dipem k namáčení.

reklama