Suroviny
- čerstvý zelený chřest 1 svazek (500 g)
- rostlinný olej na smažení
Dip
- bílý jogurt 6 lžic
- Majonéza 2 lžíce
- dijónská hořčice 2 lžíce
- Med 1 lžíce
Těstíčko
- hladká mouka 1 hrnek
- kukuřičný škrob 1/2 hrnku
- jedlá soda 1/2 lžičky
- ledová sodovka
- Sůl
Postup přípravy
- V misce smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a med a vzniklý dip dejte stranou.
- V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. V míse promíchejte mouku, škrob, sodu a sůl. Vešlehejte tolik sodovky, až vznikne hladké, spíše řidší těstíčko.
- Očištěný chřest obalujte v těstíčku, přebytek nechte okapat a chřest hned smažte v horkém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových ubrouscích a chřest hned podávejte s jogurtovým dipem k namáčení.