Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zelený chřest v těstíčku tempura
Vyzkoušejte chřest smažený v křupavém těstíčku – ideální jako nevšední předkrm nebo ještě lépe jako pohoštění na večírek. S výborným dipem k namáčení to bude hitovka!
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- čerstvý zelený chřest 1 svazek (500 g)
- rostlinný olej na smažení
Dip:
- bílý jogurt 6 lžic
- Majonéza 2 lžíce
- dijónská hořčice 2 lžíce
- Med 1 lžíce
Těstíčko:
- hladká mouka 1 hrnek
- kukuřičný škrob 1/2 hrnku
- jedlá soda 1/2 lžičky
- ledová sodovka
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V misce smíchejte jogurt, majonézu, hořčici a med a vzniklý dip dejte stranou.
- V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. V míse promíchejte mouku, škrob, sodu a sůl. Vešlehejte tolik sodovky, až vznikne hladké, spíše řidší těstíčko.
- Očištěný chřest obalujte v těstíčku, přebytek nechte okapat a chřest hned smažte v horkém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových ubrouscích a chřest hned podávejte s jogurtovým dipem k namáčení.