Osvěžující gazpacho se zeleninou a vodním melounem

Moje hodnocení
2x

Ještě jste doma nikdy nezkusili španělskou polévku gazpacho? Určitě by ji měl každý alespoň jednou za život ochutnat, je totiž naprostý favorit pro teplejší letní dny. Bez problému osvěží a třeba s balkánským sýrem snadno zasytí.

4 porce
30 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Polovinu salátové okurky, ¼ papriky, ¼ cibule a asi 100 g cherry rajčat nakrájejte najemno.
  2. Dochuťte solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou. Skladujte v chladničce do podávání.
  3. Zbytek okurky, papriky, rajčat, cibule a meloun nakrájejte nahrubo a spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem a vodou dejte do mixéru. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
  4. Gazpacho nechte 30–60 minut vychladit v chladničce. Dobře vychlazené gazpacho podávejte s několika kuličkami vodního melounu a připravenou salsou. Zakápněte olivovým olejem.

Další recepty na polévku gazpacho najdete u nás na webu:

Nebo vyzkoušejte gazpacho podle videoreceptu Šéfa:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty