Suroviny
- meloun (vodní, bez semínek) 500 g + na podávání
- cherry rajčata 250 g
- salátová okurka 1 ks
- červená paprika (bez semínek) 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- voda 75 ml
- olivový olej 4 lžíce + na podávání
- citronová šťáva 2 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
- pepř
- sůl
Postup přípravy:
- Polovinu salátové okurky, ¼ papriky, ¼ cibule a asi 100 g cherry rajčat nakrájejte najemno.
- Dochuťte solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou. Skladujte v chladničce do podávání.
- Zbytek okurky, papriky, rajčat, cibule a meloun nakrájejte nahrubo a spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem a vodou dejte do mixéru. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
- Gazpacho nechte 30–60 minut vychladit v chladničce. Dobře vychlazené gazpacho podávejte s několika kuličkami vodního melounu a připravenou salsou. Zakápněte olivovým olejem.
Další recepty na polévku gazpacho najdete u nás na webu:
Nebo vyzkoušejte gazpacho podle videoreceptu Šéfa: