Suroviny
- dužina z melounu 1 hrnek
- Rajče 1 ks
- červená cibule 1/3 ks
- kus okurky 5 cm
- červená nebo žlutá paprika 1/2 ks
- Česnek 1 stroužek
- lístky bazalky
- Koriandr 1 malý svazek
- led 4 kostky
- Olivový olej
- šťáva z poloviny až 1 citronu
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Jelikož bude třeba rozsekat i led, tak ideálně do toho, který to umí.
- Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu.
- Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.