Tradiční zeleninová polévka gazpacho se podává studená. Tato varianta gazpacha není jen ze zeleniny, ale skvěle ji doplňuje meloun. V parném létě prostě ideál, no ne? Použijte jen tu nejlepší kvalitu surovin, jen tak to bude chuťová bomba.
4 porce
30 minut
Suroviny
dužina z melounu
1 hrnek
Rajče
1 ks
červená cibule
1/3 ks
kus okurky
5 cm
červená nebo žlutá paprika
1/2 ks
Česnek
1 stroužek
lístky bazalky
Koriandr
1 malý svazek
led
4 kostky
Olivový olej
šťáva z poloviny až 1 citronu
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Jelikož bude třeba rozsekat i led, tak ideálně do toho, který to umí.
Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu.
Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!