Suroviny
- rajčata (čerstvá ) 500 g
- okurka (hadovka) 1 ks
- červená paprika (větší ) 1 ks
- šalotka 3 ks
- česnek 3 stroužky
- mango (zralé ) 1/2 ks
- sójová omáčka (světlá ) 2 lžíce
- worcesterová omáčka 2 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- koriandr (čerstvého ) velká hrst
- bazalka (čerstvé) velká hrst
- citronová šťáva (podle chuti)
- chilli papričky (podle chuti a pálivosti)
- led (podle potřeby)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Na dokončení
- slunečnicová semínka
- avokádo 1 ks
- bylinky (nebo chilli na ozdobu)
Postup přípravy
- Okurku, chilli, papriku (chilli i papriku bez semínek), šalotku i rajčata omyjte a nakrájejte nahrubo. Stejně tak omyjte, oloupejte a nakrájejte mango.
- Oloupejte česnek a všechno společně dejte do mixéru. Přidejte bylinky, všechny omáčky, trochu soli a pepře a začněte mixovat.
- Záleží na vás, jak dlouho bude mixování probíhat. Někdo má rád úplně jemnou konzistenci, někdo spíš hrubší.
- Po prvním rozmixování směs ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně javorovým sirupem, pokud je potřeba.
- Pokud polévku mixujete dlouho, můžete se stát, že pak už nebude kvůli výkonu mixéru moc studená.
- Doporučujeme buď už během mixování přidat led (polévka bude pak zároveň i malinko řidší), nebo ji pak dejte ještě na chvíli do lednice.
- Hotovou polévku ozdobte nakrájeným avokádem, opečenými slunečnicovými semínky, chilli a bylinkami.