Suroviny
- čerstvá rajčata 500 g
- okurka hadovka 1 ks
- větší červená paprika 1 ks
- Šalotka 3 ks
- Česnek 3 stroužky
- zralé mango 1/2 ks
- svetlá sójová omáčka 2 lžíce
- Worcestrová omáčka 2 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- velká hrst čerstvého koriandru
- velká hrst čerstvé bazalky
- citrónová šťáva podle chuti
- chilli paprička podle chuti a pálivosti
- sůl a čerstvě mletý pepř
- led podle potřeby
Na dokončení
- slunečnicová semínka
- Avokádo 1 ks
- bylinky nebo chilli na ozdobu
Postup přípravy
- Okurku, chilli, papriku (chilli i papriku bez semínek), šalotku i rajčata omyjte a nakrájejte nahrubo. Stejně tak omyjte, oloupejte a nakrájejte mango.
- Oloupejte česnek a všechno společně dejte do mixéru. Přidejte bylinky, všechny omáčky, trochu soli a pepře a začněte mixovat.
- Záleží na vás, jak dlouho bude mixování probíhat. Někdo má rád úplně jemnou konzistenci, někdo spíš hrubší.
- Po prvním rozmixování směs ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně javorovým sirupem, pokud je potřeba.
- Pokud polévku mixujete dlouho, můžete se stát, že pak už nebude kvůli výkonu mixéru moc studená.
- Doporučujeme buď už během mixování přidat led (polévka bude pak zároveň i malinko řidší), nebo ji pak dejte ještě na chvíli do lednice.
- Hotovou polévku ozdobte nakrájeným avokádem, opečenými slunečnicovými semínky, chilli a bylinkami.