Najděte si recept
Na co máte chuť?

Studená polévka gazpacho s avokádem
Suroviny (4 porce)
- čerstvá rajčata 500 g
- okurka hadovka 1 ks
- větší červená paprika 1 ks
- Šalotka 3 ks
- Česnek 3 stroužky
- zralé mango 1/2 ks
- svetlá sójová omáčka 2 lžíce
- Worcestrová omáčka 2 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- velká hrst čerstvého koriandru
- velká hrst čerstvé bazalky
- citrónová šťáva podle chuti
- chilli paprička podle chuti a pálivosti
- sůl a čerstvě mletý pepř
- led podle potřeby
Na dokončení:
Postup
- Okurku, chilli, papriku (chilli i papriku bez semínek), šalotku i rajčata omyjte a nakrájejte nahrubo. Stejně tak omyjte, oloupejte a nakrájejte mango.
- Oloupejte česnek a všechno společně dejte do mixéru. Přidejte bylinky, všechny omáčky, trochu soli a pepře a začněte mixovat.
- Záleží na vás, jak dlouho bude mixování probíhat. Někdo má rád úplně jemnou konzistenci, někdo spíš hrubší.
- Po prvním rozmixování směs ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně javorovým sirupem, pokud je potřeba.
- Pokud polévku mixujete dlouho, můžete se stát, že pak už nebude kvůli výkonu mixéru moc studená.
- Doporučujeme buď už během mixování přidat led (polévka bude pak zároveň i malinko řidší), nebo ji pak dejte ještě na chvíli do lednice.
- Hotovou polévku ozdobte nakrájeným avokádem, opečenými slunečnicovými semínky, chilli a bylinkami.
Studená polévka gazpacho s avokádem; foto: My Cooking Diary
Nejchutnější deník
My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.
Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.
Kačí, My Cooking Diary