Suroviny
- hořká čokoláda 250 g
- lískooříšková pomazánka 150 g
- neloupané mandle (celé, pražené) 150 g
- pistácie (loupané, nesolené) 80 g
- kandované ovoce (podle chuti)
Postup přípravy
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Plech vyložte potravinářskou fólií a lžičkou na ni dávejte v rozestupech rozehřátou čokoládu. Použít můžete i zdobicí sáček s úzkou špičkou. Lehce klepněte plechem, aby z čokolády vyšly vzduchové bubliny.
- Ještě teplé placičky ozdobte mandlemi, pistáciemi a kandovaným ovocem. Nechte ztuhnout.
- Dvě placičky slepte lískooříškovým krémem.
PRIMA TIP: Lískooříškový krém můžete koupit hotový, vybírejte však skutečně kvalitní výrobky z prvotřídních surovin a bez přidaných barviv, zvýrazňovačů chutí a stabilizátorů. Takové jsou třeba bio krémy z dm, 100% lískooříškový krém od Grizlyho, 100 % lískový ořech od Šufana nebo Mixitella s karamelem, vanilkou a kakaem s 50 % lískových oříšků od Mixit.
Vyzkoušejte také marokánky se smetanou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Recept na nejlepší marokánky ze smetany