Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Losos
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Losos
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Poctivá česneková pomazánka se sýrem

Poctivá česneková pomazánka se sýrem

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Markéta Princová

Hit týdne

Další hity

Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci

Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Aperol Spritz
Aperol Spritz
Poctivá zelňačka s klobásou
Poctivá zelňačka s klobásou
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

V horkovzdušné fritéze můžete smažit i ovoce! Připravte si chuťovou bombu

Grilovaný meloun s čerstvým ovocem

Grilovaný meloun s čerstvým ovocem Zdroj: istock.com

  • Zavřít
Grilovaný meloun s čerstvým ovocem

Grilovaný meloun s čerstvým ovocem Zdroj: istock.com

Existuje mnoho jedinečných pokrmů, které můžete připravit v horkovzdušné fritéze. Napadlo vás ale někdy připravit v ní ovoce? Neočekávané spojení fritézy a čerstvého ovoce funguje perfektně. Teplem totiž plody přírody dokonale zkaramelizují, čímž se zdůrazní sladká chuť. Připravte neodolatelný horký dezert z některého z těchto druhů ovoce!

Seznam.cz banner

Všechny tyto druhy ovoce připravujte v horkovzdušné fritéze na 200 °C. Nicméně každá fritéza je jiná, takže je důležité ovoce kontrolovat a včas vyndat.

Jablka

Seznam nejlepšího ovoce na tepelnou úpravu začneme ověřenou klasikou – jablky. Nakrájená jablka jsou skvělá, když se připravují kolem 10 až 15 minut. Jablkům můžete ponechat slupku nebo ji odstranit. Je to pouze na vašich preferencích. Nakrájené jablko zbavené jádřince potřete javorovým sirupem nebo medem a obalte ve skořici. Jablka můžete obalit i ve směsi skořice, muškátového oříšku, nového koření, zázvoru a kardamomu.

Pečená jablka jsou skvělá i v klasické žemlovce s tvarohem. Inspirujte se videoreceptem

Banány

Další ovoce, kterému příprava ve fritéze prospěje, je banán. Zkaramelizovaný chutná naprosto famózně, a když ho polijete například kondenzovaným mlékem, zažijete chuťovou nirvánu. Celý proces smažení vzduchem zabere mezi šesti až osmi minutami, takže banán bude hotový během okamžiku.

Banán ponechte ve slupce, pouze ji podélně rozřízněte ostrým nožem, aby se k ovoci dostal vzduch. Nelekejte se, slupka horkem zčerná. Dužinu pak vydlabejte lžičkou nebo opatrně odstraňte slupku a banán položte na talíř.

Thajské banánové smaženky s kokosem Sladké

Thajské banánové smaženky s kokosem

20
Banana split s čokoládovou omáčkou se slaným karamelem Recepty

Banana split s čokoládovou omáčkou se slaným karamelem

22

Pomeranč

Smažené pomeranče se hodí k snídani, svačině nebo jako dezert. Nejlepší způsob, jak si pomeranče připravit v horkovzdušné fritéze, je nakrájet je na kolečka nebo na čtvrtiny. Můžete je nechat se slupkou nebo ji oloupat. Poté kousky obalte v javorovém sirupu nebo hnědém cukru a posypte trochou skořice. Tři až pět minut ve fritéze stačí k tomu, aby se z pomeranče stal skvělý dezert. Jakmile okraje začnou hnědnout, je ovoce připravené k jídlu. Dílky pomeranče skvěle chutnají v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.

Jahody

Napadlo vás někdy smažit jahody? Je to super záležitost! Pokud máte doma kyselé kousky, z kterých se vám kroutí pusa, hoďte je do fritézy. Jednoduše je nakrájejte na širší plátky a obalte je skořicí s trochou cukru. Pak je stačí smažit čtyři až osm minut, aby byly jahody zkaramelizované.

I když smažené jahody můžete jíst samotné, ještě lepší jsou s kopečkem šlehačky, jogurtem nebo podávané na zmrzlině.

Jahody se šlehačkou – nostalgická vzpomínka z dětství Recepty

Jahody se šlehačkou – nostalgická vzpomínka z dětství

26
Kokosová rýže s marinovanými jahodami Recepty

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

26
Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu Recepty

Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu

28

Žlutý meloun

Sladká chuť a struktura žlutého melounu se skvěle hodí ke grilování a pečení. Jednoduše oloupejte slupku a nakrájejte ho na kousky o velikosti sousta. Poté je smažte asi pět minut. Pokud máte rádi kouřovou chuť, zkuste přidat na meloun uzenou papriku a med. Další překvapivě uspokojivou kombinací chutí, kterou můžete vyzkoušet, je med, limetková šťáva a čerstvá máta.

Vodní meloun

Možná největším překvapením v celém seznamu je smažený vodní meloun. Kupodivu to funguje! Nicméně doporučujeme, abyste plátky melounu nejdříve dobře okořenili, než je hodíte do fritézy. Meloun lze také před smažením marinovat.

Připravte si marinádu z olivového oleje a šťávy z citrusových plodů, jako je pomeranč nebo limetka. Do marinády přidejte i špetku soli. Sůl zkrotí všechny hořké chutě melounu a zároveň podtrhne jeho sladkost a šťavnatost. Jakmile si meloun v marinádě odpočine 10 minut, je připraven na vložení do fritézy. Na vzduchu ho nechte smažit asi 5 minut, je to rychlovka.

Salát s grilovaným melounem
Recepty

Salát s grilovaným melounem

25

Avokádo

Avokádo je ovoce, protože pochází z kvetoucího stromu a má pecku. Zkuste ho připravit naslano v křupavém těstíčku. Nakrájejte oloupané avokádo na plátky a obalte je v klasickém trojobalu z hladké mouky, vejce a strouhanky. Do strouhanky či mouky můžete zamíchat trochu mleté papriky, sůl nebo česnekové koření.

Avokádové hranolky postříkejte dostatečným množstvím oleje, aby se ve fritéze nespálily a vložte je na 8 minut opékat. Podávejte s domácím dresinkem nebo majonézou.

Ve fritéze lze připravit i další druhy ovoce. Skvělé budou smažené švestky, broskve, hrušky nebo ananas.

Zdroj: mashed

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou
Recepty

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou

24

Markéta Princová

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky banán jablko ovoce meloun dezert med skořice pomeranč jahoda javorový sirup grilované ovoce horkovdušná fritéza smažený meloun horké ovoce

Návrhy pro vás

Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády Sladké

Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády

Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu Předkrmy a chuťovky

Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem Předkrmy a chuťovky

Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem

Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech Polévky

Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby Předkrmy a chuťovky

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky Nápoje

Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky

Celé pečené kuře na jablkách s bylinkami – šťavnatá drůbeží pečínka pro celou rodinu Maso

Celé pečené kuře na jablkách s bylinkami – šťavnatá drůbeží pečínka pro celou rodinu

Čokoládová bábovka se skořicovou náplní – voňavý dezert pro milovníky čokolády i tvarohu Sladké

Čokoládová bábovka se skořicovou náplní – voňavý dezert pro milovníky čokolády i tvarohu


Přečtěte si také

Novinky
Hrozny štěstí nebo pohankové nudle. Znáte světové silvestrovské zvyky spojené s jídlem a pitím?

Hrozny štěstí nebo pohankové nudle. Znáte světové silvestrovské zvyky spojené s jídlem a pitím?

Sladké
Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády

Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády

Předkrmy a chuťovky
Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

PR článek
Zimní načerpání energie v bílém objetí Žitného ostrova

Zimní načerpání energie v bílém objetí Žitného ostrova

Předkrmy a chuťovky
Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem

Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem

Polévky
Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Předkrmy a chuťovky
Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Nápoje
Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky

Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády

Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády

Čokoládová bábovka se skořicovou náplní – voňavý dezert pro milovníky čokolády i tvarohu Sladké

Čokoládová bábovka se skořicovou náplní – voňavý dezert pro milovníky čokolády i tvarohu

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží Ovoce

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Maso
Celé pečené kuře na jablkách s bylinkami – šťavnatá drůbeží pečínka pro celou rodinu

Celé pečené kuře na jablkách s bylinkami – šťavnatá drůbeží pečínka pro celou rodinu

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře Maso

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě Omáčky

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky

Tuniský mátový čaj – tradiční nápoj je sladký, aromatický a podává se s oříšky

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem Nápoje

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Ryby a mořské plody
Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína Předkrmy a chuťovky

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Polévky
Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou Polévky

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Předkrmy a chuťovky
Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem Předkrmy a chuťovky

Sýrové fondue – lahodná švýcarská klasika s pivním nádechem

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby Předkrmy a chuťovky

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Předkrmy a chuťovky
Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Nakládané sýry v pikantním oleji s česnekem a kmínem – chuťovka do zásoby

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Ovoce
Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Ryby a mořské plody
Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy Saláty

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Zemřela herecká ikona a sexsymbol 60. let. Bardotová našla smysl života v boji za práva zvířat Meteorologové vydali VÝSTRAHU pro celé Česko. Na silnicích se může tvořit náledí Čelní srážka na Bruntálsku: Zranilo se 8 lidí, mezi nimi i tři děti

prima-zeny

Zemřela francouzská ikona Brigitte Bardot. Slávu využívala k boji za práva zvířat Slovník mladých, kterému asi nerozumíte. 67, skibidi, lowkey a další výrazy generace alfa Nejvtipnější momenty detektivní hry: Marcellův pozdrav, bahenní lázeň a komické počítání

prima-zoom

Obrovský sklípkan se jmenuje podle tygra Muž pil 8 energy drinků denně a dostal mrtvici. Dodnes má trvalé následky v prstech Nejstarší kouzelnický trik se točí kolem useknuté hlavy. Úžasný příběh mudrce Džediho přežil tisíce let

prima-fresh

Hrozny štěstí nebo pohankové nudle. Znáte světové silvestrovské zvyky spojené s jídlem a pitím? Kávové řezy s ořechy a lahodnou polevou – vláčný dezert s vůní kávy a čokolády Slaný maxi věnec s fíky a sušenou šunkou – elegantní chuťovka na silvestrovskou hostinu

prima-cool

První trailer návratu Peaky Blinders Drsný lov na Charlize Theron. Trailer nového akčního thrilleru je plný čirého adrenalinu Nový trailer Avengers 5 s Thorem

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Penízovka sametonohá: Říká se jí vánoční houba, skvěle chutná a roste celou zimu Je svátek Mláďátek. Kdysi matky šlehaly děti větvičkami, aby byly zdravé a šťastné Svátek sv. Jana Evangelisty je den přípitků: Dnes má víno zázračnou moc

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.