návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát s grilovaným melounem

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
Salát s grilovaným melounem
Autor: Marek Kučera Salát s grilovaným melounem
Stejně jako se na gril dostává stále víc zeleniny, nachází si na něm své místo i ovoce, často v nezvyklých chuťových kombinacích. Meloun by se na první pohled řadil spíš k dezertům, ale zdání klame – tady se s ním zachází „naslano“ – a je to naprosto úžasné.

Postup

  1. Plátky melounu potřete olejem. Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu, mřížku potřete olejem.
  2. Meloun položte na gril na přímý žár a grilujte asi 3 až 4 minuty z každé strany, až se na něm objeví zřetelné připečené mřížky.
  3. Meloun sundejte z grilu a dochuťte solí, pepřem, zakapejte balzamikovou redukcí, posypte fetou a bazalkou.

PRIMA TIP: V Řecku i v Itálii se v létě často setkáváme s ovocem, podávaným s něčím slaným – melouny, fíky či jahodami se sýrem typu feta nebo mozzarella, balzamikovou redukcí. Díky ogrilování je tahle chuťová kombinace dotažena ještě o kousek dál.

Další originální tipy na grilování najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: meloun , grilování , Malá jídla