Suroviny
- meloun (vodní, 3cm plátky) 8 ks
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- redukce z balsamicového octa 2 lžíce
- feta (rozdrobená ) 2 lžíce
- bazalka (čerstvá,nakrájená na nudličky) 2 lžíce
- prosciutto crudo (případně prosciutto k podávání)
- polníček (případně polniček k podávání)
- čerstvě namletý pepř 1 lžička
- mořská sůl (vločková ) 1 lžíce
Postup přípravy
- Plátky melounu potřete olejem. Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu, mřížku potřete olejem.
- Meloun položte na gril na přímý žár a grilujte asi 3 až 4 minuty z každé strany, až se na něm objeví zřetelné připečené mřížky.
- Meloun sundejte z grilu a dochuťte solí, pepřem, zakapejte balzamikovou redukcí, posypte fetou a bazalkou.
PRIMA TIP: V Řecku i v Itálii se v létě často setkáváme s ovocem, podávaným s něčím slaným – melouny, fíky či jahodami se sýrem typu feta nebo mozzarella, balzamikovou redukcí. Díky ogrilování je tahle chuťová kombinace dotažena ještě o kousek dál.