Suroviny
- vodní meloun, 3cm plátky 8 ks
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- vločková mořská sůl 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř 1 lžička
- balzamiková redukce 2 lžíce
- rozdrobená feta 2 lžíce
- čerstvá bazalka nakrájená na nudličky 2 lžíce
- případně prosciutto k podávání
- případně polniček k podávání
Postup přípravy
- Plátky melounu potřete olejem. Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu, mřížku potřete olejem.
- Meloun položte na gril na přímý žár a grilujte asi 3 až 4 minuty z každé strany, až se na něm objeví zřetelné připečené mřížky.
- Meloun sundejte z grilu a dochuťte solí, pepřem, zakapejte balzamikovou redukcí, posypte fetou a bazalkou.
PRIMA TIP: V Řecku i v Itálii se v létě často setkáváme s ovocem, podávaným s něčím slaným – melouny, fíky či jahodami se sýrem typu feta nebo mozzarella, balzamikovou redukcí. Díky ogrilování je tahle chuťová kombinace dotažena ještě o kousek dál.