Suroviny
- vejce natvrdo (hrubě nasekaná) 3 ks
- vařené brambory (ve slupce, na silné plátky a rozpůlené) 500 g
- ředkvičky (na plátky) 1 svazek
- jablka (kyselá; oloupaná a na kousky) 3 ks
- vlašské ořechy 50 g
- nakládané okurky (nejlépe cornichos; na plátky) 2 ks
- červená cibule (na silné kostičky) 1 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- francouzská hořčice (pikantní) 1 lžíce
- majonéza (např. Hellmann's Original) 4 lžíce
- zakysaná smetana 100 g
- vinný ocet 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Ingredience důkladně omyjte a nakrájejte. Ve velké míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, vinný ocet, sůl a černý pepř. Vznikne vám chutná zálivka.
- Do mísy přidejte také nasekanou petrželku. Zbývající připravené ingredience smíchejte s připravenou zálivkou.
- Vše důkladně promíchejte a nechte pár hodin odstát, aby se chutě pěkně spojily.
Neděláte o svátcích klasické řízky? Můžete vyzkoušet klidně holanďák podle našeho videoreceptu:
Nebo vyzkoušejte další vánoční recepty z našeho webu: