Suroviny
- olej 4 lžíce
- cibule (větší) 4 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- dijonská hořčice 2 lžíce + 1 lžíce na kuře
- celé kuře cca 1,5–1,8 kg
- majoránka 1/2 lžičky
- rozmarýn
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy:
- Na pánvi s olejem nechte postupně dozlatova zkaramelizovat na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli.
- Zlatavou cibuli zasypte moukou a nechte opéct, směs pak zalijte cca 200 ml vody, přidejte hořčici a rozmíchejte.
- Cibulovou směs přelijte do pekáče. Kuřeti odstraňte páteř a rozložte ho na plocho na základ omáčky.
- Kuře potřete lžící hořčice, osolte, opepřete, zasypte majoránkou a nasekaným rozmarýnem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přikryté asi 20 minut, potom odkryjte a za občasného přelívání omáčkou dopékejte dozlatova dalších asi 20 minut.
TIP: Pokud by se při pečení tekutina hodně odpařovala, průběžně přidávejte trochou vody.
Další recepty na šťavnaté kuře: