Pečené vločky s borůvkami a citronem
Zdroj: Špetka chuti
Pečené vločky s borůvkami a citronem
Zdroj:
Špetka chuti
Moje hodnocení
7x
Perfektní teplá a sytá snídaně, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Dejte vločky do trouby a vraťte se ještě dopéct do vyhřáté postele. Vytáhne vás nasládlá vůně, a až do pečené krusty zaboříte lžičku, ocitnete se v nebi. Není tedy divu, že pečené vločky s ovocem můžete směle servírovat i jako dezert.
Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci.