Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Pečené vločky s borůvkami a citronem

Moje hodnocení
9x

Perfektní teplá a sytá snídaně, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Dejte vločky do trouby a vraťte se ještě dopéct do vyhřáté postele. Vytáhne vás nasládlá vůně, a až do pečené krusty zaboříte lžičku, ocitnete se v nebi. Není tedy divu, že pečené vločky s ovocem můžete směle servírovat i jako dezert.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Všechny ingredience kromě čtvrtiny borůvek smíchejte v misce, až se vše dobře spojí. Nalijte do malé zapékací formy a posypte zbylými borůvkami.
  3. Formu postavte na pečicí plech, abyste si neušpinili celou troubu, pokud by pokrm přetekl, a pečte 35–40 minut.
  4. Vyjměte a podávejte teplé.

PRIMA TIP: Až vločky vychladnou, můžete je přikrýt a zamrazit. Pak je jednoduše pomalu rozmrazte v mikrovlnce nebo v troubě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty