Suroviny
- vločky (oblíbené ) 40 g
- bílý jogurt (nízkotučný) 175 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- stévie (nebo agávový sirup) 3/4 lžičky
- vejce (nebo jedno, pokud máte raději trochu sušší konzistenci) 2 ks
- borůvky 50 g
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Všechny ingredience kromě čtvrtiny borůvek smíchejte v misce, až se vše dobře spojí. Nalijte do malé zapékací formy a posypte zbylými borůvkami.
- Formu postavte na pečicí plech, abyste si neušpinili celou troubu, pokud by pokrm přetekl, a pečte 35–40 minut.
- Vyjměte a podávejte teplé.
PRIMA TIP: Až vločky vychladnou, můžete je přikrýt a zamrazit. Pak je jednoduše pomalu rozmrazte v mikrovlnce nebo v troubě.