Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Pečené vločky s borůvkami a citronem

Moje hodnocení
27x

Perfektní teplá a sytá snídaně, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Dejte vločky do trouby a vraťte se ještě dopéct do vyhřáté postele. Vytáhne vás nasládlá vůně, a až do pečené krusty zaboříte lžičku, ocitnete se v nebi. Není tedy divu, že pečené vločky s ovocem můžete směle servírovat i jako dezert.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Všechny ingredience kromě čtvrtiny borůvek smíchejte v misce, až se vše dobře spojí. Nalijte do malé zapékací formy a posypte zbylými borůvkami.
  3. Formu postavte na pečicí plech, abyste si neušpinili celou troubu, pokud by pokrm přetekl, a pečte 35–40 minut.
  4. Vyjměte a podávejte teplé.

PRIMA TIP: Až vločky vychladnou, můžete je přikrýt a zamrazit. Pak je jednoduše pomalu rozmrazte v mikrovlnce nebo v troubě.

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů