Kynuté lívance s mandlemi a svěžím krémem

Moje hodnocení
10x

Nadýchané lívance jsou skvělým nápadem na luxusní víkendovou snídani, ale můžete je podávat i jako výborný dezert. Kromě lahodného krému je ozdobte čerstvým ovocem a můžete zakápnout medem nebo oblíbeným sirupem. Vyzkoušejte prověřený recept z teplické restaurace J&J Lagarto.

4 porce
60 minut

Lívance

K podávání

Postup přípravy

  1. Z droždí a cukru a vlažného mléko nechte asi 10 minut vzejít kvásek.
  2. Přidejte zbylé ingredience na těsto, důkladně metlou promíchejte a nechte asi 20 minut kynout.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a smažte lívance z obou stran dozlatova.
  4. Mezitím smíchejte ingredience na krém a nakrájejte ovoce.
  5. Lívance podávejte s krémem, navrch ozdobte ovocem a zakápněte medem nebo sirupem.

J&J Lagarto zve na kulinární zážitek

J&J je jedinou restaurací severočeské sítě Lagarto. Vede ji talentovaný šéfkuchař Roman Čaník, který svůj um vypiloval pod vedením Přemka Forejta v Entrée. Nyní v Teplicích předvádí kreativní polední menu a večeře s nádechem fine diningu.

J&J Lagarto, Nákupní centrum Fontána 3. patro, nám. Svobody 3312, Teplice

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

J&J Lagarto


Přečtěte si také

Recepty