Suroviny
- zelí bílé hlávkové 1 kg
- červená řepa 1 kg
- cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
Postup přípravy:
- Červenou řepu uvařte do měkka. Doba varu je podle velikosti, cca 45 minut. Poté řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli pokrájejte na proužky. Připravte si nálev podle návodu na obalu.
- V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, cukr, směs na nakládání a krátce povařte. Všechnu zeleninu smíchejte dohromady a zalijte nálevem. Naplňte sklenice a sterilizujte 20 minut.
TIP: Do zbylého nálevu naložte i jinou úrodu jako cibulky, houby, květák či kukuřičné klásky.
Kdo má rád zavařování i nakládání, může si pustit náš videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaný hermelín
Nebo otestovat další čalamády: