Pity
- rajče 2 kusy
Postup přípravy
Pusťte se do toho: 1. Připravte si směs koření: na malé pánvi smíchejte všechny ingredience a restujte je na středním ohni po dobu jedné minuty, dokud se neuvolní vůně. Odstavte z ohně.2. V míse smíchejte jehněčí maso, směs koření a 40 ml studené vody. Zlehka rukama promíchejte. Vytvarujte z masa 4 stejné bochánky, přikryjte je mikrotenovou fólií a dejte do lednice.3. Připravte si jogurtový dip: v malé misce vyšlehejte všechny ingredience.4. Připravte gril na přímé grilování. Bochánky masa potřete olivovým olejem a grilujte 7-9 minut. Otočte je jednou v polovině grilovacího času. Na stejném plamenu grilujte i pita chléb, stačí půl minuty z každé strany.5. Jehněčí bochánky vložte do pita chleba a zalejte je jogurtovým dipem. Přidejte salátové listy, rajče a ihned podávejte.