Suroviny
- pražma 1 ks
- žlutá curry pasta 100 g
- citronová tráva 5 g
- červené chilli papričky 5 g
- kafírové listy 4 g
- banánové listy
- koriandr 2 g
- limetka 1 ks
Postup přípravy
- Celou pražmu královskou očistěte a na obou stranách udělejte do masa šikmé zářezy. Rybu osolte a pokapejte limetovou šťávou. Do břišní dutiny dejte limetové listy, překrájenou chilli papričku a citronovou trávu.
- Poté rybu celou potřete žlutou curry pastou, část můžete vetřít i dovnitř ryby. Rybu položte na banánový list, přidejte další bylinky, např. koriandr a thajskou bazalku, poté ji přikryjte dalším listem a rybu zabalte do úhledného balíčku, který zpevněte párátky. Pokud nemáte banánové listy, můžete použít alobal potřený olejem.
- Baliček s rybou vařte na páře 20-25 minut. Poté ho přemístěte na gril a dopečte, případně dejte do trouby s funkcí grilu.
- Balíček rozbalte, rybu posypte lístky koriandru a servírujte s rýží a limetou.
V receptu je použita žlutá curry pasta. Recept od Ariho najdete zde
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: