Head
- jahoda 500 g
- med 1 dávka
- barevný pepř 1 dávka
- vanilková zmrzlina 1 dávka
- máslo 1 dávka
Dezert:žloutkové věnečky
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vařeníDezert:Jahody na barevném pepři, vanilková zmrzlinapostup:
Na rozpáleném másle opečeme na měsíčky nakrájené jahody a přidáme mírně rozdrcený barevný pepř. Nakonec přidáme med. Servírujeme na talířku s kopečkem vanilkové zmrzliny