Suroviny
- hovězí srdce 1 ks
- slanina 200 g
- rostlinný olej (na smažení)
- cibule 2 ks
- drcený kmín 4 lžíce
- drcená majoránka 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hovězí vývar 1 litr
- jíška (máslová) dle potřeby
Postup přípravy
Očistěte hovězí srdce, rozdělte na 4 části a prošpikujte polovinou slaniny.
Na rozpáleném oleji orestujte zbytek slaniny a cibuli dozlatova, přidejte srdce a opečte ho ze všech stran.
Ochuťte kmínem, majoránkou, česnekem, solí a pepřem, podlijte vývarem a duste doměkka asi 45 minut.
Měkké srdce vyjměte, nakrájejte na plátky a omáčku podle potřeby zahustěte máslovou jíškou.
Dochuťte solí a pepřem, podávejte například s vařeným bulgurem.
PRIMA TIPY
Místo bulguru můžete podávat i s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Pro výraznější chuť přidejte k dušení i kousek kořenové zeleniny.
Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, zkuste přidat špetku drcené chilli papričky.
Vyzkoušejte také kuřecí játra na majoránce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha | Prima Fresh
