Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí

Moje hodnocení
0x

Pokud hledáte recept, který vás přenese zpět k poctivé domácí kuchyni, sáhněte po hovězím srdci. V kombinaci s uzenou slaninou, cibulkou a voňavým kořením vznikne lahodný pokrm, který se krásně propojí s jemně zahuštěnou omáčkou. Skvělý důkaz toho, že i skromnější suroviny dokážou vykouzlit nezapomenutelný gurmánský zážitek.

6 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Očistěte hovězí srdce, rozdělte na 4 části a prošpikujte polovinou slaniny.

  2. Na rozpáleném oleji orestujte zbytek slaniny a cibuli dozlatova, přidejte srdce a opečte ho ze všech stran.

  3. Ochuťte kmínem, majoránkou, česnekem, solí a pepřem, podlijte vývarem a duste doměkka asi 45 minut.

  4. Měkké srdce vyjměte, nakrájejte na plátky a omáčku podle potřeby zahustěte máslovou jíškou.

  5. Dochuťte solí a pepřem, podávejte například s vařeným bulgurem.

PRIMA TIPY

  • Místo bulguru můžete podávat i s rýží nebo houskovým knedlíkem.

  • Pro výraznější chuť přidejte k dušení i kousek kořenové zeleniny.

  • Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, zkuste přidat špetku drcené chilli papričky.

Vyzkoušejte také kuřecí játra na majoránce podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha | Prima Fresh

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů