návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jemné mandlové těsto

Hodnoceno: 0x
40 ks porcí
do 30 minut
Jemné mandlové těsto
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jemné mandlové těsto
Vůně vanilky a jemná drolivost tohoto těsta jsou jeho určujícími vlastnostmi. I kdyby mělo být tím jediným, které zvládnete, stejně vám dává mnoho možností a může stát jednou z úhelných položek vašeho vánočního receptáře.

Postup

  1. Mouku nasypte na vál, uprostřed udělejte důlek a přidejte do něj ostatní suroviny. Rychle zpracujte těsto, uplácejte z něj bochánek nebo váleček a dejte ho zabalený do fólie vychladit, nejméně na 1 hodinu, ale lépe přes noc nebo i několik dnů.
  2. Těsto nechte chvíli v pokojové teplotě, oddělujte z něj kousky a tvarujte například rohlíčky, kuličky (do těch můžete zapíchnout jádro ořechu či mandli), placičky (ty můžete sypat nahrubo pomletými nebo nadrcenými ořechy či mandlovými lupínky). Klaďte je na plech vyložený papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 170 °C takzvaně do růžova – trvá to zhruba 12 minut. Ihned po upečení vyndejte kousky z trouby, a ještě zatepla obalujte v moučkovém cukru. Vychladlé cukroví můžete také všelijak zdobit čokoládovou polevou.

PRIMA TIP: Pečení drobného cukroví je spíš otázka intuice a znalosti vlastností vaší trouby než přesného údaje v receptu. Troubu dobře předehřejte nejméně 15 až 30 minut předem a plech s vytvarovaným pečivem nechte chvíli stát v chladu. Prudší tepelný náraz je důležitý proto, aby povrch cukroví rychle zpevnil a máslo se nezačalo roztékat. Prudší pečení ale může také znamenat připalování – papír na pečení je vynikající „hasič“, ale stejně cukroví v troubě bedlivě pozorujte.

Jemné mandlové těsto
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jemné mandlové těsto
Síla křehkosti

Síla křehkosti – odhalte tajemství dokonalého křehkého těsta