Vaříme beze zbytku

Chleba ve vajíčku aneb nejrychlejší večeře z (před)včerejšího chleba

Moje hodnocení
3x

Člověk se vyvařuje se všelijakými specialitami a pak má největší ohlas jídlo z 5 surovin a komplet přípravou do 10 minut. Kdyby chleby ve vajíčku nezmizely asi tak minutu po jejich vyfocení, mohli jsme váhat, jestli sem takhle jednoduchý recept vůbec dávat. Když ony ty topinky se sýrem a hořčicí jsou ale vážně strašně dobré!

2 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce prošlehejte s najemno nastrouhaným sýrem, hořčicí, trochou soli a čerstvě mletým pepřem.
  2. Na pánvi rozehřejte pár lžic másla, chleby ve vajíčku z obou stran omočte a smažte dozlatova.
  3. Podávejte je jen tak nebo pro lepší pocit s čerstvou zeleninou, pažitkou, cibulí (ta je boží, i když trochu nepraktická třeba k snídani) či kyselými okurkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme beze zbytku

Kateřina Bičíková Vaříme beze zbytku

Recepty od kořínku až po květ

Zbylé přílohy, okrájené kousky zeleniny, přezrálé ovoce… Také si s nimi mnohdy nevíte rady, ale vyhodit je nechcete? To je dobře, protože i z těchto surovin můžete připravit spousty skvělých a chutných jídel!

Přinášíme vám osmdesátku úžasných receptů ze zbytků – i beze zbytku. Zkrátka receptů, kde zpracujete kompletně celou surovinu: od kořínku až po květ! Nevyhazujte nať kořenové zeleniny, slupky jablek nebo brambor ani okoralé zbylé knedlíky. Kulinární redaktorka Kateřina Bičíková vás ve své kuchařce Vaříme bez zbytku naučí, jak tyto surovinové outsidery jednoduše a lahodně zpracovat.

Vydalo nakladatelství Grada.


Přečtěte si také

Recepty