Suroviny
- vejce 2 ks
- polotvrdý sýr (eidam, gouda, ementál, čedar) 100 g
- dijonská hořčice 1–2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chléb (starší) 4–6 krajíčků
Postup přípravy
- Vejce prošlehejte s najemno nastrouhaným sýrem, hořčicí, trochou soli a čerstvě mletým pepřem.
- Na pánvi rozehřejte pár lžic másla, chleby ve vajíčku z obou stran omočte a smažte dozlatova.
- Podávejte je jen tak nebo pro lepší pocit s čerstvou zeleninou, pažitkou, cibulí (ta je boží, i když trochu nepraktická třeba k snídani) či kyselými okurkami.
Chleba ve vajíčku aneb nejrychlejší večeře z (před)včerejšího chleba Zdroj: Vaříme beze zbytku