návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem

Hodnoceno: 3x
do 1 hodiny
Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem
Dopřejte si v chladných dnech pořádně sytý pokrm! Co říkáte na lepenici s jitrnicovým prejtem? :)

Postup

  1. Jitrnicový prejt vložte do pekáčku a při 200 °C upečte tak, aby se na něm vytvořila křupavá krusta.
  2. Oškrábané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě s kmínem. Zelí poduste ve vodě, dosolte a dochuťte cukrem podle toho, jak to máte rádi. Vody stačí tolik, aby bylo zelí ponořené.
  3. Po uvaření slijte. Cibule nakrájejte na kostičky a orestujte na sádle nebo na másle dokřupava.
  4. Ohřejte mléko, uvařené a slité brambory rozmačkejte jako na šťouchané brambory a po částech přilévejte teplé mléko.
  5. Vmíchejte zelí a polovinu usmažené cibule, dochuťte. Lepenici podávejte posypanou zbytkem usmažené cibulky a s prejtem.

Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem 2 Foto: Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“