Další gastronomické novinky a zajímavosti. Zpříjemněte si předvánoční čas!
Další gastronomické novinky a zajímavosti. Zpříjemněte si předvánoční čas!
Superjídlo jménem AnaPur
AnaPur není jen alternativa jídla, která ve spěchu šetří čas. První české superjídlo ve formě koktejlu, které je vyrobené 100% z přírodních surovin, je hodnotné také svým složením a jeho zařazením do jídelníčku prospějete svému zdraví. Pomůže s pravidelností stravování, zajistí vyvážený poměr základních živin a obsahuje vlákninu, antioxidanty, minerály a další cenné látky, které na rozdíl od nejrůznějších doplňků stravy získáte z AnaPuru naprosto přirozenou cestou. A vedlejším účinkem může být nakonec i úbytek pár nadbytečných kilogramů.
„Strávil jsem dlouhé měsíce studiem, testováním a mícháním několika desítek kombinací, než se mi podařilo z čistě přírodních surovin namíchat směs, která zajistí vyvážený přísun všech makroživin, vitamínů, minerálů a dalších látek potřebných pro správné fungování těla, a zároveň se v ní tyto látky nebudou vzájemně negativně ovlivňovat,“ vysvětluje zakladatel projektu Štěpán Andrle. Výsledkem je směs 20 sušených a drcených potravin a superpotravin, která smícháním s vodou tvoří plnohodnotnou náhradu jídla ve formě koktejlu.
Pastrami v Bageterii Boulevard
Domácí chleba přímo z rukou francouzského pekaře, speciálně uzené hovězí maso a poprvé v historii fastfoodu lanýže. Tak by se ve stručnosti dala popsat limitovaná novinka Pastrami Bourgeois, kterou můžete až do 15. ledna ochutnat v Bageterii Boulevard. Recepturu připravil autor podzimního CHEF MENU a velký mistr v kuchyni Mirek Kalina.
I když má pastrami své kořeny ve východní Evropě, svůj věhlas získalo až v dalekém New Yorku, kde je dodnes vyhlášeným streetfoodovým hitem. Kdo neochutnal v tomto městě sendvič s pastrami, jako by nebyl. Nyní však už není nutno letět takovou dálku. Tuto specialitu si aktuálně můžete dopřát napříč celou republikou ve všech pobočkách Bageterie Boulevard.
Pastrami Bourgeois vám nabídne jemné a lahodné uzené hovězí maso nakrájené na tenké plátky v opečeném domácím kváskovém chlebu od skutečného francouzského pekaře. Chuť Francie provází celý recept. Jedinečností tohoto sendviče je také speciální lanýžová majonéza doplněná červenou vinnou cibulkou a rukolou.
Ochutnejte v Buddha-Baru spojení peruánských a japonských chutí
Pan-asijské speciality jsou na jídelním lístku Buddha-Bar Restaurantu již tradicí. V nadcházejících zimních měsících je zde ale najdete v překvapivé podobě. Na lístku se objevily lákavé speciality jako tiraditos, tedy sashimi pokrm z gastronomického odvětví Nikkei, které spojuje peruánskou a japonskou kuchyni. Právě Jižní Amerika a splynutí jejích chutí s Asií byla šéfkuchaři Lukášovi Želechovskému a jeho týmu při tvorbě menu na zimu 2016/2017 velkou inspirací.
Dalším příkladem tohoto netradičního mixu na první pohled velmi odlišných kuchyní jsou masové taštičky empanadas s trhaným vepřovým, které se namáčí do domácí chilli omáčky s tajnou asijskou recepturou, nebo čerstvý losos ceviche, marinovaný podle peruánské tradice v limetkové šťávě a podávaný s omáčkou z tygřího mléka. A protože by to nebyla Jižní Amerika bez pořádného steaku, můžete se těšit také na filet mignon z hovězí svíčkové, podávaný s pyré z batátů a s asijským twistem v podobě hub shitake a pak choi.
Aktuální menu můžete přijít ochutnat od začátku prosince 2016.
Velká kuchařka Čech a Moravy
Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé stává spoluautorkou Vaňkova manželka Jana, která na všech jeho předchozích knihách spolupracovala.
Kniha obsahuje 762 fotografií a 431 receptů krok za krokem je přehledně řazeno do 23 kapitol. Je rozdělena na dvě části dvěma druhy papíru – imaginární „fotoprocházku“ naší zemí a velkou receptovou část.
Po zkušenostech ze psaní předchozích knih jsou ještě lépe a do detailu popsány krok za krokem klasické pokrmy české a moravské kuchyně tak, aby ji zvládl s přehledem i absolutní začátečník a profesionálům se stala relevantní inspirací.
Speciální vánoční káva od Nordbeans
Vánoční kávu berou v Nordbeans jako něco speciálního. Limitovaná edice Rodolfo vychází z jejich tradice “zvířátkových” espress a posouvá ji zase o kousek dál. Káva nese jméno Rodolfa Ruffatiho Batlle, který ji spolu se svým tátou sklidil na fince El Salvador v sopečném regionu Santa Ana. Po sklizni ji krásně čistě zpracovali (pro El Salvador hodně netypickou) metodou natural. A v Nordbeans ji koupili právě pro vás. Jistě vás nadchne její plná chuť kandovaného ovoce, čokolády a mandarinek. Praží ji především na espresso, ale užívají si ji i na filtru. Veselé Vánoce!
redaktorka FTV Prima