Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dušená hovězí líčka s paprikou a rýží

4 porce
nad 2 hodiny
Dušená hovězí líčka s paprikou a rýží
Dušená hovězí líčka s paprikou a rýží Autor: Škoda nevařit
Když se necítíme dobře, je víc variant, jak se z toho dostat. Jednou z nich je dobré jídlo. Nejlepší je udělat si nějaké dušené maso se stravitelnou přílohou, na kterém si jednak skvěle pochutnáme, a třeba nám pomůže i zlepšit náladu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V ohnivzdorném hrnci rozpalte olej a očištěné a nakrájené maso na něm rychle orestujte ze všech stran, osolte, opepřete, vyndejte ho ven a dejte stranou.
  2. Do hrnce vhoďte nasekanou cibuli a při střední teplotě restujte asi 8‒9 minut, přidejte nakrájené papriky a pokračujte dalších zhruba 8‒9 minut. Až vše pěkně změkne, vsypte sušenou papriku, předpečené maso, zázvor, zalijte vývarem a promíchejte. Hrnec následně přiklopte pokličkou a v troubě předehřáté na 200‒220 °C zhruba 2 hodiny duste. Měli byste získat maso, které se bude rozpadat jako dortík, spolu s dušenými paprikami a trochou šťávy, která po udušení zbyla.
  3. Vše můžete dusit i na plotně, k tomu ani nepotřebujete ohnivzdorný hrnec, ale já mám troubu radši, jelikož se mi přitom jídlo i trochu „zapeče“.
  4. Servírování: Rýži uvařte dle návodu na obalu, slijte a rozdělte do misek nebo na talíře. Přihoďte masovou směs, pokrájené okurky, smetanu, pažitku a pak už se do toho pusťte a hlavně buďte v pohodě! :)
  5. Prima tip: Vše můžete dusit i na plotně, k tomu ani nepotřebujete ohnivzdorný hrnec, ale lepší je trouba, jelikož se mi přitom jídlo i trochu „zapeče“.
Reklama

Dušená hovězí líčka s paprikou a rýží Foto:

Dušená hovězí líčka s paprikou a rýží, foto: Škoda nevařit

Škoda nevařit, Foto: Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby

Osmmnáctiletý Martin Škoda vaří už dobrých osm let a pro své vrstevníky napsal kuchařku plnou skvělých receptů a hudby.

Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti náctiletých a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace.

Knihu Martina Škody „Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby“ vydalo nakladatelství Smart Press a u dobrých knihkupců ji koupíte za 399 Kč.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama