redakce Prima FRESH

Zelený chřest po katalánsku

Moje hodnocení
6x

Méně známá, velmi promyšlená a o to i zajímavější úprava jedné z nejfantastičtějších jarních zelenin. Připravte zelený chřest s další jarní zeleninou a delikátní omáčkou.

4 porce
60 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Česnek oloupejte. Vermut svařte v kastrůlku na polovinu, vlijte smetanu, a ještě jednou nechte přejít varem. Vsypte stroužky česneku a při mírné teplotě a přikryté vařte 15 až 20 minut. Česnek nechte vychladnout ve smetanové omáčce.
  2. Chřest ve spodní třetině oloupejte a odkrojte tuhé konce stonků. Chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty, propláchněte ve studené vodě a nechte oschnout. Kedlubnu oloupejte, odkrojte případné dřevnaté část a kedlubnu pak naloupejte nebo nakrouhejte na co nejtenčí plátky.
  3. Salátové lístky propláchněte a natrhejte na malé kousky, ve 2 miskách promíchejte po 2 lžících octa se solí, špetkou cukru a 4 lžícemi ořechového oleje. Opláchnutá rajčátka rozpulte.
  4. Plátky bagety opečte na nepřilnavé pánvi nasucho dozlatova, pak teprve přilijte olivový olej, a ještě trochu je osmažte. Rozdělte je na 4 talíře, každý plátek potřete rozpůleným rajčetem a rozetřete ho po chlebu, posypte plátky česneku ze 4 stroužků a položte filátko ančovičky. Plátky kedlubny a chřest promíchejte v jedné misce se zálivkou, rozdělte na talíře. V druhé misce se zálivkou promíchejte směs salátových lístků, rovněž rozdělte na talíře a zakapejte česnekovou smetanou. Zbylé (lahůdkové!) stroužky česneku, půlky rajčat a česnekovou smetanu podávejte zvlášť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty