reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Telecí terina s nakládanou  zeleninou
Autor: Vlado Kníž Telecí terina s nakládanou zeleninou

Telecí terina s nakládanou zeleninou

Hodnoceno: 0x
Tento recept je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek rozhodně stojí za to! Nechte se isnpirovat šéfem Zdeňkem Pohlreichem a s chutí do toho!
do 2 hodin
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Telecí a vepřové maso nechte přimrznout a nakrájejte na menší kousky. Opepřete, osolte a každé zvlášť promíchejte. K játrům přidejte část nakrájeného telecího masa, tymián a portské víno.
  2. Libové maso umelte dvakrát, tučné maso jen jednou. K libovému masu přilijte trochu smetany a vyšlehejte fáš. K ní přidejte brandy, namleté tučné maso, směs jater a telecího, kuličky zeleného pepře a směs dušené cibule, česneku a tymiánu. Zpracujte dohromady.
  3. Terinu vystelte slaninou a naplňte směsí a navrch opět přikryjte slaninou. Nahoru přidejte pár snítek čerstvého rozmarýnu, přikryjte alobalem a vložte do pekáče, který vylijte vodou.
  4. Troubu předehřejte na 120 stupňů a pečte 50–60 minut. Pak terinu zatižte a nechte vychladnout.
  5. Mezitím si připravte zeleninu: v pánvi zavařte trochu vody a vložte nakrájenou mrkev, celer a šalotku. Osolte, opepřete, přidejte ocet, cukr, šafrán, krájené okurky, cibulky, dijonskou hořčici, med, pažitku a dochuťte kapkou olivového oleje.
  6. Terinu nakrájejte na plátky a nandejte na talíř spolu se zeleninou, kterou ještě zakápněte olivovým olejem. Podávejte s opečeným chlebem.

Telecí terina s nakládanou  zeleninou Foto:

Telecí terina s nakládanou  zeleninou Foto: Telecí terina s nakládanou zeleninou, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

TELECÍ TERINA S NAKLÁDANOU  ZELENINOU
Telecí terina s nakládanou zeleninou

reklama