Středomořská plněná vepřová pečeně na grilu
Zdroj: Udíme a grilujeme
Středomořská plněná vepřová pečeně na grilu
Zdroj:
Udíme a grilujeme
Technika použitá v tomto receptu otevírá nové možnosti, jak bez komplikací naplnit větší kusy masa. Příprava na grilu dodá masu příjemnou kouřovou příchuť, ale mimo sezonu lze maso upéct i doma v troubě.
Postup přípravy
-
Gril vyhřejte na 150 °C.
-
Vepřovou pečeni ve vzdálenostech asi na tloušťku prstu nakrájejte přibližně do dvou třetin hloubky tak, že maso zůstane dole ještě spojené.
-
Na náplň najemno nasekejte olivy a piniové oříšky. Sýr manchego nakrájejte na kostičky a vložte společně s olivami a oříšky do mísy. Fenyklová semínka rozmělněte v hmoždíři a smíchejte je s mořskou solí.
-
Vepřovou pečeni ze všech stran okořeňte směsí soli a fenyklu a do každé řezem vytvořené kapsy vložte 1 plátek pancetty a lžíci náplně.
-
Do masa zapíchněte vpichový teploměr a pečeni v grilovacím koši vložte do grilovací komory. Požadovaná teplota uvnitř masa je 62 °C. Jakmile dosáhne této cílové teploty, pečeni vyjměte a nechte ji 20 minut přikrytou odpočinout. Poté pečeni krájejte na plátky a servírujte.
Středomořská plněná vepřová pečeně na grilu
Zdroj: Udíme a grilujeme
Středomořská plněná vepřová pečeně na grilu
Zdroj:
Udíme a grilujeme