Markus Kaufer

Středomořská plněná vepřová pečeně na grilu

Moje hodnocení
4x

Technika použitá v tomto receptu otevírá nové možnosti, jak bez komplikací naplnit větší kusy masa. Příprava na grilu dodá masu příjemnou kouřovou příchuť, ale mimo sezonu lze maso upéct i doma v troubě.

8 porcí
120 minut

Suroviny

  • vepřová pečeně (v jednom kuse, např. hřbet) 2,5 kg
  • černé olivy (černé olivy bez pecky) 200 g
  • piniové oříšky 100 g
  • sýr manchego 200 g
  • fenyklová semínka 1 lžička
  • hrubá mořská sůl 3 lžíce
  • panchetta 10–12 plátků

Postup přípravy

  1. Gril vyhřejte na 150 °C.
  2. Vepřovou pečeni ve vzdálenostech asi na tloušťku prstu nakrájejte přibližně do dvou třetin hloubky tak, že maso zůstane dole ještě spojené.
  3. Na náplň najemno nasekejte olivy a piniové oříšky. Sýr manchego nakrájejte na kostičky a vložte společně s olivami a oříšky do mísy. Fenyklová semínka rozmělněte v hmoždíři a smíchejte je s mořskou solí.
  4. Vepřovou pečeni ze všech stran okořeňte směsí soli a fenyklu a do každé řezem vytvořené kapsy vložte 1 plátek pancetty a lžíci náplně.
  5. Do masa zapíchněte vpichový teploměr a pečeni v grilovacím koši vložte do grilovací komory. Požadovaná teplota uvnitř masa je 62 °C. Jakmile dosáhne této cílové teploty, pečeni vyjměte a nechte ji 20 minut přikrytou odpočinout. Poté pečeni krájejte na plátky a servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Markus Kaufer

Grada

Precizní příručka pro milovníky moderního grilování, uzení, barbecue. Ucelený přehled všech pomůcek, nástrojů a samotných grilů a udíren s pečlivým popisem a výčtem vlastností a výhod. A samozřejmě nechybí ani obsáhlá receptová část, v které najdete 70 zajímavých receptů. Solidní pomocník pro všechny, kdo rádi přicházejí věcem na kloub.

Vydalo nakladatelství Grada.


Přečtěte si také

Recepty