Suroviny
- špagety 500 g
- olivový olej 50 ml
- máslo 50 ml
- česnek (najemno nasekaný) 1 stroužek
- červené chilli papričky (nasekaná) 1 ks
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- tuňák 2 konzervy
- olivy (bez pecky) 100 g
- kapary 30 g
- bazalka (natrhaná) 1 hrst
Postup přípravy
- Uvařte špagety podle návodu na obalu, dokud nebudou „al dente“. Rozehřejte olej spolu s máslem a opékejte česnek a chilli tak, aby byly lesklé, ale nezačaly ztrácet barvu. Přidejte citronovou šťávu a kůru.
- Špagety nechte okapat a vmíchejte do nich česnek, citronový olej, tuňáka, olivy a kapary, dokud jsou ještě teplé. Posypte bazalkou a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem a hned podávejte.