Suroviny
- špagety 500 g
- olivový olej 100 ml
- česnek (oloupané a napůl rozkrojené stroužky) 15 ks
- cherry rajčata 500 g
- rukola velká hrst
- feta (nadrobený na kousky) 250 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve dejte do velkého hrnce s osolenou vařící vodou vařit těstoviny. Hlídejte je, aby byly uvařené al dente – tedy na skus.
- Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm, na mírném ohni, rozpůlené stroužky česneku dozlatova. Pozor, nesmí se připálit! Přidejte rajčátka a míchejte, dokud se z rajčat nezačne loupat slupka.
- Sejměte pánev z ohně a vmíchejte rukolu a nadrobený sýr Feta. Dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte uvařené těstoviny.