Koriandrové pesto
- koriandr (čerstvý) 2 hrnky
- česnek 2 stroužky
- červené chilli papričky 1 ks
- sůl 1 špetka
- piniové oříšky (pražené) 3 lžíce
- extra virgin olivový olej 6 lžic
Špagety
- špagety (nebo linguine) 500 g
- olivový olej (na opékání)
- krevety (vyloupané) 16 ks
- rukola 4 hrnky
Postup přípravy
- V hmoždíři nebo mixéru roztlučte nebo rozmixujte koriandr. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, sůl a mixujte, dokud nevznikne vlhká pasta. Přidejte piniové oříšky a také je důkladně rozmixujte. Kapku po kapce přidávejte olej, až vznikne zelená omáčka.
- Rozehřejte trochu olivového oleje na nepřilnavé pánvi a na něm ve dvou várkách opečte krevety. Krevety spolu s pestem vmíchejte do těstovin uvařených "al dente", přelijte zbylým výpekem z krevet, posypejte rukolou a můžete podávat.