Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pořádný masový kastrol

6 porcí
do 2 hodin
Pořádný masový kastrol
Pořádný masový kastrol Autor: isifa.com
Tenhle kastrol můžete podávat pouze s pečivem nebo se šťouchanými brambory s pórkem nebo řeřichou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 150°C, u plynové na stupeň 2. Z líček nabo ze steaku odřízněte kousky tuku. Na talíři smíchejte mouku, sůl, pepř a maso v ní důkladně obalte. Prudce rozehřejte na pánvi olej. Přidejte maso a opečte je po obou stranách dohněda.
  2. Do zapékacího kastrolu dejte maso. Na pánev dejte trochu více oleje, přidejte cibulové klínky, karotku a slaninu a restujte asi 5-8 minut dokud vše nezačne hnědnout.
  3. Přilijte víno a potom vývar. Přidejte bobkový list a snítky tymiánu. Směs nalijte do kastrolu k masu a duste přikryté poklicí v troubě 4-5 hodin, dokud se neujistíte, že je maso měkké. Občas je zkontrolujte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama