návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ostrá polévka se zastřeným vejcem

6 porcí
do 30 minut
Ostrá polévka se zastřeným vejcem
Autor: Marek Kučera Ostrá polévka se zastřeným vejcem
Její ostrý chuťový akcent, daný thajskou chilli omáčkou sriracha, zázvorem i česnekem, je sám o sobě nezapomenutelný, ale zastřené vejce, to je vážně bomba!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a chilli omáčku. Vsypte cibulku a rajče, poduste za občasného zamíchání asi 4 minuty. Přidejte zázvor, oba druhy česneku a smažte 2 minuty.
  2. Zalijte vodou a tento základ polévky rozmixujte. Vlijte vývar, sójovou omáčku, ocet a na mírném plameni 8 až 10 minut povařte. Osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte nudle, povařte 2 až 3 minuty, vsypte cibulku, polévku rozlijte do misek, navrch posaďte pošírované vejce a posypte lístky koriandru.
  3. Prima tip: Pošírovaná (zastřená) vejce se vaří v mírně vroucí osolené vodě s přidanou lžičkou octa. Syrové vejce se vyklepne do misky nebo naběračky, voda v hrnci se vařečkou roztočí jako vír a vejce se do ní nechá opatrně sklouznout. Naběračkou se pak bílek opatrně přehrne přes žloutek a po minutě nebo dvou se vejce děrovanou naběračkou vyjme z vody. Nejmodernější způsob využívá fólii na potraviny – kus se jí vloží do hrnečku, do ní se vyklepne vejce, fólie se zaváže a ponoří na cca 2 minuty do mírně vroucí vody.
Reklama

Ostrá polévka se zastřeným vejcem  Foto:

Ostrá polévka se zastřeným vejcem, foto: Marek Kučera

Další báječné recepty na originální hřejivé polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama