Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Martinské rohlíčky z tvarohového těsta

16 ks porcí
do 1,5 hodiny
Martinské rohlíčky z tvarohového těsta
Martinské rohlíčky z tvarohového těsta Autor: Coolinářka
Zpříjemněte si začátek zimy tradičními sladkostmi jejího patrona. Martinské rohlíčky, rohlíky či podkovy podle jejich tvaru se pečou na jeho počest a dříve se jimi obdarovávali pocestní, učitelé, studenti a děti při martinské koledě.
Reklama

Na rozdíl od většiny předpisů je toto těsto tvarohové, a tak je po upečení krásně vláčné a nadýchané.

Recept

Svatomartinské koláče Foto:

Svatomartinské koláče

Sváteční oběd je vždy dobré zakončit něčím sladkým. V tomto případě jsou to výborné koláčky, jejichž těstu dodává vláčnost sádlo z husy, které se tak skvěle uplatní.

Uložit

Suroviny (16 ks porcí)

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Na náplň ohřejte mléko, ale nevařte ho. Vmíchejte cukr a nechte ho rozpustit. Vsypte ořechy a 5 minut je prohřívejte. Přidejte piškoty, med a rum a promíchejte. Zhruba po 1 minutě odstavte a nechte zchladnout.
  2. Na těsto prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte tvaroh, olej a vejce a důkladně prohněťte na hladké těsto.
  3. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte na kruhový plát o průměru zhruba 25 cm. Rozdělte je na 8 dílů trojúhelníkového tvaru. Do nejširší části dejte 2 lžíce náplně a zarolujte rohlíček. Vyskládejte na připravený plech, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.
  4. Troubu předehřejte na 170 °C. Rohlíčky pomašlujte bílkem a posypte plátky mandlí. Pečte je 20–30 minut dozlatova. Vyjměte, nechte zchladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Reklama

Martinské rohlíčky z tvarohového těsta  Foto: Martinské rohlíčky z tvarohového těsta; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama