Těsto
- hladká mouka 300 g
 - cukr krupice 70 g
 - tučný tvaroh 250 g
 - rostlinný olej 5 lžic
 - vejce 1 ks
 - bílek 1 ks
 - mandle (plátky ) asi 50 g
 - moučkový cukr ( k podávání)
 
Náplň
- mléko 200 ml
 - cukr krupice 50 g
 - mleté vlašské ořechy 150 g
 - piškoty (mleté ) 50 g
 - med 1 lžíce
 - rum 40 ml
 
Postup přípravy
- Na náplň ohřejte mléko, ale nevařte ho. Vmíchejte cukr a nechte ho rozpustit. Vsypte ořechy a 5 minut je prohřívejte. Přidejte piškoty, med a rum a promíchejte. Zhruba po 1 minutě odstavte a nechte zchladnout.
 - Na těsto prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte tvaroh, olej a vejce a důkladně prohněťte na hladké těsto.
 - Dva plechy vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte na kruhový plát o průměru zhruba 25 cm. Rozdělte je na 8 dílů trojúhelníkového tvaru. Do nejširší části dejte 2 lžíce náplně a zarolujte rohlíček. Vyskládejte na připravený plech, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.
 - Troubu předehřejte na 170 °C. Rohlíčky pomašlujte bílkem a posypte plátky mandlí. Pečte je 20–30 minut dozlatova. Vyjměte, nechte zchladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
 
Martinské rohlíčky můžete naplnit třeba ořechy zahuštěnými hruškovými povidly. Připravte je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená hrušková povidla bez míchání