Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Zkuste po vzoru šéfa Zdeňka vyměnit klasiku na gril za něco méně tradičního a připravte si jehněčí špízy a k nim výraznou jogurtovou omáčku s koriandrem.
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Na grilu nechte orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo.
  2. Mezitím k mletému masu přidejte sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.
  3. Římský kmín a chilli papričky přendejte do hmoždíře a rozmělněte, pak přisypte k masu.
  4. Směs promíchejte a naneste na kovové jehly. Špízy vložte na rozpálený gril a opékejte ze všech stran zhruba 10 minut.
  5. Teď si připravte jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmíchejte citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.
  6. Hotový kebab nandejte na talíř a podávejte spolu s omáčkou.
Reklama

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama