Suroviny
- pita chléb 4 ks
- mleté jehněčí 500 g
- čerstvé bylinky – petrželka a koriandr 1 hrst
- česnek, jemně nasekaný 2–3 stroužky
- cibule, jemně nasekaná 1/2 ks
- drcený římský kmín 1 lžička
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Na jogurtový dip
- Řecký jogurt 1 kelímek
- Olivový olej 1 lžíce
- Máta
- stroužek česneku utřený se solí
Postup přípravy
- Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promíchejte, zpracujte v kompaktní hmotu a napíchejte na dřevěné špejle, které jste si předem namočili ve vodě. Především dobře osolte a opepřete.
- Jogurt smíchejte s olejem, mátou a česnekem, dejte do lednice dobře vychladit.
- Kebaby grilujte, dávejte pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dejte z obou stran prohřát i pitu. Servírujte s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.