návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jalapeño poppers

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Jalapeño poppers
Autor: Jídlo + pivo Jalapeño poppers
Tahle chuťovka je na silvestrovský večírek jako dělaná! Příjemně pikantní s lahodnou nápní... Mohli byste použít jakékoliv větší chilli papriky, ale buclaté jalapeño papričky disponují prostornými dutinami lusků ideálními k plnění sýrem.

Smetanový sýr je v tomto případě smíchaný s koriandrem a solí, ale stejně dobře by fungovalo i prosté naplnění kouskem čedaru před obalením ve strouhance a usmažením. O kombinaci vína a sýru toho bylo řečeno již mnoho, ale co pivo a sýr? Perlivost piva smývá tučnost sýra a nechává vyznít jeho chuť. Pšeničné pivo je zde skvělou volbou.

 

Postup

  1. Podélně rozkrojte papričku, aniž byste ji zbavili stopky. Malou lžičkou vyškrábněte semínka a vyhoďte je. Slané krekry dejte do kuchyňského robota a nasekejte je na hrubší drť. Nasypte vzniklou drť na talíř.
  2. Vymíchejte krémový sýr s koriandrem a solí, naplňte jím papričky. Stiskněte poloviny papričky zpět k sobě a náplň tak uzavřete.
  3. V jedné misce rozšlehejte vejce a do další nasypte mouku. Do třetí misky odměřte 250 ml vody.
  4. Ponořte papričku do vody, pak ji rychle obalte v mouce, pak ji namočte do vejce a obalte v krekrové drti. Takto připravené papričky můžete uchovávat v lednici až jeden den.
  5. V menším kastrůlku rozpalte olej na středně velkém plameni. Zkuste vhodit pár drobků z krekrů do oleje, pokud začne prskat, je dostatečně rozehřátý. V menších várkách smažte papričky po dobu 2–3 minut, nezapomínejte je průběžně otáčet, aby byly zlatavé ze všech stran. Podávejte s čtvrtkami limety.

Jalapeño poppers  Foto: Jalapeño poppers , Foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.