Galette s dýní a kozím sýrem
Zdroj: Slepičárna blog
Galette s dýní a kozím sýrem
Zdroj:
Slepičárna blog
Když máte dýně, tak co uvaříte? Polévku. Takových receptů už máme hned několik, takže jsem se rozhodli pro něco jiného – slaný koláč galette. Obměnu francouzské kuchyně s nádechem orientu a českého venkova.
4 porce
60 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Vypracujte těsto. Přesejte mouky do mísy od robota, přidejte sůl, vejce a na kostičky nakrájené studené máslo.
-
Nástavcem „K“ začněte propracovávat těsto, postupně přidávejte jogurt, pokud je těsto lepivé, přidejte ještě trošku mouky.
-
Na pomoučněné ploše ještě těsto rukama propracujte, aby bylo krásně tvárné a pak ho přendejte do potravinářského sáčku a nechte ho v ledničce hodinu odpočinout.
-
Dýni očistěte, dejte pryč semínka a nakrájejte na tenčí plátky. Troubu rozehřejte na horký vzduch na 150 °C.
-
Vyndejte těsto, položte na jeden plát pečicího papíru a přes něj dejte druhý plát. Vyválejte kruh až do stran pečicího papíru. Vrchní papír dejte pryč.
-
Vyválené těsto potřete oleji (já míchám olivový s troškou dýňového), ne až úplně do okrajů. Od středu vyskládejte nakrájené dýně (zase okraje nechte volné, budete je přehýbat.
-
Na dýně rozdělte kozí sýr, vlašské ořechy, osolte a opepřete. Ještě můžete zakapat olivovým olejem a navrch dát tymián. Okraje postupně překládejte přes sebe a potřete olejem.
-
Galette pečte v troubě dozlatova, asi 45 minut. Průběžně ještě můžete potírat okraje. Upečenou galette s dýní přendejte na mřížku a nechte trošku vychladnout, pak krájejte.
Galette s dýní a kozím sýrem 2
Zdroj: Slepičárna blog
Galette s dýní a kozím sýrem 2
Zdroj:
Slepičárna blog