návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Galette s dýní a kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Galette s dýní a kozím sýrem
Autor: Slepičárna blog Galette s dýní a kozím sýrem
Když máte dýně, tak co uvaříte? Polévku. Takových receptů už máme hned několik, takže jsem se rozhodli pro něco jiného – slaný koláč galette. Obměnu francouzské kuchyně s nádechem orientu a českého venkova.

Postup

  1. Vypracujte těsto. Přesejte mouky do mísy od robota, přidejte sůl, vejce a na kostičky nakrájené studené máslo.
  2. Nástavcem „K“ začněte propracovávat těsto, postupně přidávejte jogurt, pokud je těsto lepivé, přidejte ještě trošku mouky.
  3. Na pomoučněné ploše ještě těsto rukama propracujte, aby bylo krásně tvárné a pak ho přendejte do potravinářského sáčku a nechte ho v ledničce hodinu odpočinout.
  4. Dýni očistěte, dejte pryč semínka a nakrájejte na tenčí plátky. Troubu rozehřejte na horký vzduch na 150 °C.
  5. Vyndejte těsto, položte na jeden plát pečicího papíru a přes něj dejte druhý plát. Vyválejte kruh až do stran pečicího papíru. Vrchní papír dejte pryč.
  6. Vyválené těsto potřete oleji (já míchám olivový s troškou dýňového), ne až úplně do okrajů. Od středu vyskládejte nakrájené dýně (zase okraje nechte volné, budete je přehýbat.
  7. Na dýně rozdělte kozí sýr, vlašské ořechy, osolte a opepřete. Ještě můžete zakapat olivovým olejem a navrch dát tymián. Okraje postupně překládejte přes sebe a potřete olejem.
  8. Galette pečte v troubě dozlatova, asi 45 minut. Průběžně ještě můžete potírat okraje. Upečenou galette s dýní přendejte na mřížku a nechte trošku vychladnout, pak krájejte.
Galette s dýní a kozím sýrem
Autor: Slepičárna blog Galette s dýní a kozím sýrem

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: galette , pečení , dýně , Malá jídla , Francouzské kuchyně