Suroviny
- fazole (strakaté) 250 g
- olej 2 lžíce
- anglická slanina (nakrájená na kostičky) 50 g
- cibule (nadrobno nakrájená) 2 ks
- rajčata (nakrájená na kostičky) 2 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- klobása (nakrájená na kolečka) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- chilli 1 špetka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 pšetka
Postup přípravy
- Den předem si fazole namočte do vody. Druhý den je asi 2 hodiny vařte doměkka.
- V hrnci na oleji rozpečte slaninu, přidejte cibuli a rajčata a restujte asi 5 minut. Poprašte moukou a sladkou paprikou, zamíchejte a přidejte scezené fazole. Dolijte asi 1 litrem vody.
- Polévku přiveďte k varu a poté vařte ještě asi 15 minut.
- Polévku okořeňte špetkou chilli, podle chuti opepřete a osolte. Přidejte klobásu a rozdrcený stroužek česneku a ještě chvíli povařte.
- Podávejte s bagetou nebo samostatně.
PRIMA TIP: Pokud chcete docílit ještě výraznější chuti, použijte mletou uzenou papriku a pikantní klobásu chorizo.