Gwyneth Paltrow

Kuřecí polévka Pho ga s cuketovými nudlemi

Moje hodnocení
0x

Ještě zdravější varianta oblíbeného vývaru Pho ga. Místo rýžových nudlí nakrájejte na tenké nudličky cuketu, v horké polévce změknou a zároveň zůstanou lehce křupavé. Maso uvařte ve vývaru nebo použijte zbylé vařené a natrhejte ho do polévky na kousky. Pořádná porce čerstvých bylin, zázvoru a česneku se postará o omamnou vůni a silnou chuť a na imunitu funguje podobně jako sauna.

2 porce
30 minut
větnamská

Vývar

  • kuřecí prsa s kostí a kůží 200 g
  • čerstvý koriandr 8 snítek
  • čerstvý zázvor 7cm kousek
  • česnek 1 stroužek
  • kuřecí vývar 1 litr
  • voda 500 ml
  • menší bílá cibule 1/2 ks
  • javorový sirup 1 lžíce
  • sójová omáčka tamari 1 lžíce
  • šťáva z 1 limety
  • cuketa 1 ks
  • sůl

K podávání

  • čerstvý koriandr 8 snítek
  • čerstvá bazalka 4 snítky
  • malá serrano chilli paprička 1 ks
  • výhonky fazole mungo 1 hrst
  • limeta 1 ks

Postup přípravy

  1. Do středně velkého hrnce vložte kuře a koriandr. Zázvor nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a podrťte a přidejte vše k masu. Osolte, zalijte vývarem a vodou tak, aby kuře bylo ponořené a přiveďte k varu. Ztlumte a pomalu vařte 10–15 minut doměkka.
  2. Uvařená prsa vyjměte, maso natrhejte a kosti vraťte zpět do hrnce. Vařte ještě 10 minut a vývar sceďte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Čirý vývar vlijte zpět do hrnce, přidejte javorový sirup, tamari, cibuli a limetovou šťávu. Podle chuti osolte a okořeňte.
  4. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké nudličky (spirály). Rozdělte je do dvou misek, navrch položte trhané maso, zalijte horkým vývarem a podávejte s čerstvými bylinkami, chilli papričkou, výhonky mungo a čtvrtkou limetky, kterou položíte na talířek vedle misky.

PRIMA TIP: Tenké nudličky ze zeleniny vytvoří nejsnáze spiralizér – speciální krouhač. Postačí vám i ostrý nůž, ostrá škrabka s řadou zoubků vedle sebe (julienne), nebo krouhač připomínající větší ořezávátko na tužku. Nožem krájejte nudličky co nejtenčí a nejdelší, tak docílíte efektu a konzistence podobné nudlím.

Další nápadité a jednoduché recepty z nové kuchařky Gwyneth Paltrow najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 6. března:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow přináší přes 130 svých oblíbených receptů na výborná a zdravá jídla – některá z nich neobsahují cukr, lepek ani laktózu. Přijdou vám vhod ve chvíli, kdy začnete přemýšlet o tom, že si objednáte něco nezdravého, protože máte hlad a málo času. Najdete tu inspiraci na všechny denní chody, od jednoduchých snídaní až po pohodové večeře.

"Když jsem se rozhodla, že napíšu tuhle knihu, začala jsem pátrat u svých přátel a kolegů a ptát se jich, jaký druh kuchařky jim na trhu schází, jakou by si oni sami představovali. Všichni měli podobné přání: chtěli sbírku receptů, podle nichž zvládnou uvařit opravdu snadno, bez náročných příprav, odreagují se po náročném pracovním dni v kuchyni a připraví skvělé, ale rychlé jídlo."
Gwyneth Paltrow, z předmluvy


Přečtěte si také

Recepty