Aromatický vývar
- zeleninový vývar 1 l
- voda 1 l
- sušené houby 1 hrnek
- šalotka 3 ks
- česnek 10 stroužků
- zázvor
- sójová omáčka 6 lžic
- rýžový ocet 2 lžíce
- badyán 3 ks
- skořice 3 ks
- bazalka 1 hrst
- koriandr 1 hrst
Dokončení
- rýžové nudle 1 balení
- zelí (nebo kapusta, jemně pokrájené) 2 hrnky
- sojové výhonky (fazolové klíčky) 2 hrnky
- bazalka 1/2 hrnku
- koriandr 1/2 hrnku
- limetka 1 ks
Postup přípravy
- Přísady na vývar dejte do velkého hrnce, uveďte do varu a na mírném varu pak vařte 1 a 1/2 hodiny. Vývar pak přeceďte přes jemné síto, aby byl hodně čirý.
- Nudle připravte podle návodu na obalu, rozdělte je do misek spolu s nakrájeným zelím, zalijte vývarem, posypte klíčky, listy bazalky a koriandru a podávejte s dílky limety k zakapání.