Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vegetariánské Pho
Proslavené asijské polévky z voňavých vývarů jsou hitem posledních let i na našem kontinentě. V téhle sice chybí maso, ale chuť, vůně a exotické kouzlo určitě ne.
do 2 hodin
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
Aromatický vývar:
- zeleninový vývar 1 l
- Voda 1 l
- sušené houby šitaké 1 hrnek
- velká šalotka, oloupaná a nakrájená na jemné plátky 3 ks
- česnek, oloupaný a nakrájený na plátky 10 stroužků
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
- svetlá sójová omáčka 6 lžic
- rýžový ocet 2 lžíce
- Badyán 3 ks
- svitky skořice 3 ks
- stonky a lístky bazalky 1 hrst
- stonky a lístky koriandru 1 hrst
Dokončení:
- rýžové nudle 1 balení
- zelí nebo kapusta, jemně pokrájené 2 hrnky
- sójové nebo fazolové klíčky 2 hrnky
- jarní cibulka, nakrájená 1/2 hrnku
- thajská bazalka, natrhaná 1/2 hrnku
- koriandr, natrhaný 1/2 hrnku
- Limeta 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Přísady na vývar dejte do velkého hrnce, uveďte do varu a na mírném varu pak vařte 1 a 1/2 hodiny. Vývar pak přeceďte přes jemné síto, aby byl hodně čirý.
- Nudle připravte podle návodu na obalu, rozdělte je do misek spolu s nakrájeným zelím, zalijte vývarem, posypte klíčky, listy bazalky a koriandru a podávejte s dílky limety k zakapání.
Vegetariánské Pho; foto: Marek Kučera