Suroviny
- morková kost 4 ks
- kližka 500 g
- zázvor 1 ks
- cibule 1 ks
- badyán 5 ks
- kardamon 4 ks
- rýžové nudle 250 g
- koriandr (čerstvý)
- perila
- mungo klíčky
- chilli papričky 2 ks
- citron
- rybí omáčka
- chilli omáčka
- hovězí svíčková 500 g
Postup přípravy
- Kosti a maso omyjeme a blanšírujeme. Necháme vařit pozvolným varem a sbíráme pěnu. Zázvor rozpůlíme a naklepneme, cibuli rozpůlíme a s kořením opečeme na ohni nebo na pánvi do hněda. Přidáme do vývaru, osolíme a pomalu táhneme asi 6 hodin.
- Vařenou kližku anebo syrovou falešnou svíčkovou (kýtu nebo plec) nakrájíme na velmi tenké plátky. Do misek dáme klíčky, mexický koriandr, perilu, namočené a krátce prohřáté nudle, maso, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli.
- Vše nakonec zalijte horkým vývarem a ihned podávejte. Dochucujeme individuálně citronem, chilli, rybí omáčkou, chilli omáčkou, smaženou cibulkou.