Připravujeme Prostřeno! z Ústeckého kraje. Soutěžící čeká příprava buřtů

Jediná žena mezi čtyřmi muži. Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou? Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je v tomto týdnu příprava buřtů 100x jinak?

V týdnu od 4. března uvidíte, kdo na svém menu nakonec ztroskotá, komu se podaří zvítězit sám nad sebou, ale také před kamerami a odklopit vítěznou pokličku. Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika nebo zvláštní experimenty? Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví tatér Jaroslav. Má dceru z předešlého vztahu. Nyní žije s manželkou, se kterou plánuje koupi rodinného domu. Baví ho tvoření, renovace motocyklů a turistika. Sám o sobě tvrdí, že je společenský. Má rád skoro vše, co je dobré. Nejí koprovku a játra. Nemá jen jedno oblíbené jídlo – mění se to. Má alergii na hloupé řeči. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Sýroví šneci se slaninou,
2) hovězí vývar s nudličkami a játrovými knedlíčky,
3) krůtí plátek se sosem a rýží,
4) horké maliny s vanilkovou zmrzlinou.

Úterní večer bude patřit Tomášovi. Má dvě děti – syn 13 let a dcera 8 let. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce vyhrát. Pokud by se to podařilo, zařídil by si nový byt. Menu sestavil po poradě s kamarády, má pocit, že by to mohlo být nejlepší menu. Jako zábavu si připravil nakládání hermelínů. Jednou spálil maso tak, že se nedalo jíst. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Domácí paštika a domácí pomazánka,
2) hráškový krém s krutony,
3) brambory se slaninou a jarní cibulkou, kuřecí plátek,
4) piškotový koláč s ovocem.

Středeční hostitel Štefan by rád za výhru cestoval. Menu sestavil z jídel, která má rád, jako zábavu si vybral barber shop. Mezi jeho koníčky patří hlavně historie, motorky a vše kolem moto klubu. Má rád přírodu a baví ho vaření. Těší se, že bude mít možnost zjistit, jaké to je soutěžit. Na žádnou příhodu z prostředí kuchyně si nevzpomíná. Rád připravuje česká klasická jídla. Co připraví svým soupeřům a jak jim bude chutnat? Podávat se bude toto menu:
1) Plněné papričky jalapeňos,
2) hovězí vývar s játrovými knedlíčky a drobením,
3) maďarský hovězí guláš, domácí špekový knedlík,
4) pohár s mascarpone, borůvkami a malinami.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Aneta. Ve volném čase ji baví pečení, chodí cvičit do fitka, poslouchá hudbu a věnuje se dětem. Sama o sobě tvrdí, že je přátelská, upřímná, spolehlivá a je introvert. Do pořadu se přihlásila sama jen tak. Chce si to vše vyzkoušet. Očekává hlavně nové zkušenosti. Jak bude chutnat její menu? Podávat se budou tyto chody:
1) Špenátová roláda a plněné rajče,
2) polévka z červené čočky,
3) šťouchané brambory, plněné kuřecí prso,
4) cappuccinové řezy a káva.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Pavel. Přes týden je v Praze a o víkendech jezdí domů k rodičům. Má hodně přátel, které považuje za součást své rodiny. Do pořadu ho přihlásil jeho kamarád, protože si z něj dělal Pavel legraci, že ho přihlásí do jiné reality show. Menu sestavil z jídel, která má rád. Jako zábavu si pro své hosty připraví návštěvu hráze. Podávat se u něj bude:
1) Hovězí tatarák s topinkami,
2) hovězí vývar s játrovými noky,
3) vepřová panenka se šťouchaným bramborem, fazolkami a houbovou omáčkou,
4) panna cotta.

Tento týden v Prostřeno! sledujte soutěžící z Prahy:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty