Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou
Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou Autor: archiv restaurace Podolka
Jídlo má promlouvat všemi smysly. Tahle krůtí prsa se svěžím kuskusovým salátem a lahodnou omáčkou z paprik nejen skvěle chutnají, ale i omamně voní a navíc krásně vypadají. Zkrátka ideální kombinace, nad kterou se sbíhají sliny.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku. Krátce na mírném plameni zapečte (cca 1–2 minuty). Zalijte vodou nebo vývarem. Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu. Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte jej a vhoďte do základu. Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem. Povařte a nakonec vlijte smetanu.
  3. Krůtí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu. Do masa vmasírujte kapku oleje a opečte z obou stran (nedopékejte na 100 %).
  4. Kuskus dejte do větší nádoby, přidejte kurkumu, sůl a kmín. Zalijte horkou vodou a promíchejte a přiklopte. Nakrájejte papriku, jarní cibulku, nadrťte kešu oříšky, přidejte rukolu, nakonec vhoďte spařený kuskus.
  5. V rozpálené troubě při 160 °C dopečte maso. Na talíř dejte omáčku, kuskus a nakonec přidejte propečené maso. Servírujte do misky nebo hlubokého talíře a přidejte pražené oříšky s jarní cibulkou.
Reklama

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou 3 Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou 4 Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou  Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou                  Foto: archiv restaurace Podolka

Podolka Foto:

O restauraci PODOLKA

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Více informací najdete na www.restauracepodolka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama