Suroviny
- krůtí prsa 600 g
- Voda 450 ml
- Kuskus 300 g
- Paprika 300 g
- čerstvá rajčata 150 g
- Lilek 100 g
- rukola 100 g
- Smetana 100 ml
- Cibule 80 g
- Máslo 50 g
- kešu ořechy 50 g
- jarní cibulka 30 g
- Kurkuma 5 g
- drcený kmín 3 g
- mletá sladká paprika 3 g
- Máslo 100 g
- Tymián
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku. Krátce na mírném plameni zapečte (cca 1–2 minuty). Zalijte vodou nebo vývarem. Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu. Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte jej a vhoďte do základu. Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem. Povařte a nakonec vlijte smetanu.
- Krůtí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu. Do masa vmasírujte kapku oleje a opečte z obou stran (nedopékejte na 100 %).
- Kuskus dejte do větší nádoby, přidejte kurkumu, sůl a kmín. Zalijte horkou vodou a promíchejte a přiklopte. Nakrájejte papriku, jarní cibulku, nadrťte kešu oříšky, přidejte rukolu, nakonec vhoďte spařený kuskus.
- V rozpálené troubě při 160 °C dopečte maso. Na talíř dejte omáčku, kuskus a nakonec přidejte propečené maso. Servírujte do misky nebo hlubokého talíře a přidejte pražené oříšky s jarní cibulkou.