Klasická metoda přípravy asijských pokrmů ve woku je prověřená staletími. Pusťte ji i do své kuchyně.
Poznejte kuchařskou techniku stir-fry
Metoda stir-fry je původem čínská kuchařská technika, při které se ingredience smaží na malém množství velmi rozpáleného oleje v typické pánvi wok.
Tato metoda vznikla v Číně za vlády dynastie Ming (1368–1644), kdy pánev wok získala svůj moderní tvar, který dovoloval rychlé smažení v rozpáleném oleji. Největší rozšíření tato metoda zaznamenala ve 20. století, kdy si více lidí mohlo dovolit dříve nedostupný a drahý olej.
Výhodou stir-fry techniky je rychlost přípravy, při které si maso i ryby zachovají šťavnatost a zelenina křupavou konzistenci. Na závěr můžete do pánve vmíchat i přílohu. Nudle či rýže se s připravenou omáčkou krásně prolnou.
Stir-fry ve woku. Foto: Thinkstock
Vyzkoušejte některý z našich skvělých receptů:
Připravila: KláraM