Suroviny
- rýžové nudle (široké 10 mm) 1/2 balíčku
- vejce 2 ks
- slunečnicový olej 2 lžíce
- česnek (nasekaný) 2 stroužky
- chilli (podle chuti)
- tygří krevety 10 ks
- kuřecí maso 160 g
Na dochucení
- sójová omáčka (půl na půl tmavá sladká a klasická) 4 lžíce
- zeleninový vývar 100–150 ml
- hnědý cukr 10 g
- rybí omáčka
Zelenina
- fazolky (ploché)
- mrkev (na julienne)
- pórek (na drobné nudličky)
- čínské zelí
- sojové výhonky
- thajská bazalka
Postup přípravy
- Nejprve si namočte rýžové nudle na 20 minut do vlažné vody, poté je přeceďte.
- Do rozpáleného woku nalijte olej, přidejte posekaný česnek, kuřecí maso na kostičky, krevety, chilli a vajíčka. Vše dobře smíchejte, maso nechte lehce zatáhnout, poté přidejte nudle a zalijte vývarem a sójovou omáčkou.
- Nudle nechte ve vývaru změknout, krevety mezitím krásně zrůžoví a vývar se částečně odpaří. Jakmile jsou nudle správně měkké, dochuťte vše hnědým cukrem a rybí omáčkou, až poté přidejte zeleninu a nakonec thajskou bazalku. Množství zeleniny záleží na vašich preferencích a chutích. Nudle nakonec můžete ozdobit ještě chilli a sojovými výhonky. Polovinu krevet můžete také blanšírovat ve vodě a naaranžovat je navrch.