Suroviny
- vepřové maso (na velmi tenké plátky) 500 g
- sójová omáčka (tamari) 1 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- chilli 1 špetka
- bílý pepř 1/4 lžičky
- slunečnicový olej 3 lžíce
- česnek (nasekaný) 3 stroužky
- zázvor (nakrájený na tenké plátky) kus
- červená paprika 1 ks
- zelené fazolky 120 g
- nudle (vaječné, uvařené dle návodu) 200 g
Na omáčku
- sherry (suché) 1/4 hrnku
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- hnědý cukr 1 lžíce
Při podávání
Postup přípravy
- Maso dejte do velké mísy, přidejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob, chilli, bílý pepř a lžíci oleje. Dobře promíchejte.
- V menší míse dobře smíchejte ingredience na omáčku a dejte stranou.
- Ve woku (nebo velké pánvi s těžkým dnem) rozehřejte lžíci slunečnicového oleje a zvyšujte teplotu, dokud nebude rozpálený.
- Vhoďte česnek, zázvor a zeleninu a smažte 1 ½ minuty. Vyndejte z woku a dejte stranou.
- Do woku přidejte další lžíci slunečnicového oleje, pokud je potřeba, potom přidejte vepřové a prudce smažte 1 minutu.
- Zeleninovou směs vraťte do woku a restujte další 1 ½ minuty a za stálého smažení postupně přidávejte připravenou omáčku. Vhoďte uvařené nudle a dobře promíchejte. Hned podávejte s ústřicovou omáčkou a sezamovým olejem na doplnění podle chuti.