Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kateřina Bičíková
Pin it

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku

Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku

Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku Zdroj: Chilli kuchařka

  • Zavřít
Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku

Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou klasiku Zdroj: Chilli kuchařka

Moje hodnocení
116x

Katův šleh neboli kaťák je jídlo, které v minulosti patřilo na jídelní lístek snad každé restaurace nebo spíše hospody. V moderní gastronomii nemá zrovna dobrou pověst, ale ruku na srdce, kdo si ho občas z nostalgie rád nedá. Tuhle pikantní pochoutku z vepřového masa se zeleninou s bramboráčky si můžete jednoduše připravit doma, máme pro vás lety prověřený recept, na kterém si určitě pochutnáte.

4 porce
60 minut
česká
Seznam.cz banner

Suroviny

  • vepřová kýta 600 g
  • řepkový olej
  • cibule (velká ) 1 ks
  • kapie (červená ) 2 ks
  • nakládané okurky 4 ks
  • sterilované feferonky 4 ks
  • rajčatový protlak (nebo 1/2 hrnku kečupu) 140 g
  • worcesterová omáčka 2 lžíce
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bramboráčky

  • brambory 1 kg
  • vejce 3 ks
  • česnek 6 stroužků
  • majoránka 1 lžíce
  • drcený kmín 1/2 lžičky
  • hladká mouka 90 g
  • sádlo (na smažení)
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Hospodská klasika – jídla, která doma chutnají ještě lépe

Hospodská klasika – jídla, která doma chutnají ještě lépe

Připravte ke "kaťáku" dokonale křupavé bramboráky podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Maso (kýtu, plec, krkovici nebo pro hodobóžovou verzi panenku) pokrájejte na nudličky, opravdu pořádně opepřete a na asi 2 lžících oleje velmi zprudka ze všech stran orestujte dozlatova. Restujte dál, i kdyby pustilo šťávu, zase se odpaří a maso se po chvíli začne opékat. Vyndejte z pánve.

  2. Do pánve přidejte trochu oleje a asi 10 minut na něm restujte proužky cibule a čerstvých kapií. Vmíchejte plátky kyselých okurek a feferonek (množství upravte dle své chuti) a protlak nebo kvalitní kečup, ke směsi vraťte maso, ochuťte worcesterskou a sójovou omáčkou (no opravdu), zalijte hrnkem vody a 20–30 minut poduste doměkka.

  3. Extra otrlí si kaťák dají s hranolky a tatarkou, případně rovnou s domácími bramboráčky. Na ty nastrouhejte brambory najemno, osolte a nechte chvilku pustit šťávu. Většinu jí pak vymačkejte.

  4. Smíchejte s vejci, prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem a moukou a poměrně dost osolte a opepřete – těsto by mělo být lehce přesolené. V dostatečné vrstvě sádla pak smažte malé bramboráčky nebo 4 velké placky, do kterých masovou směs vložíte.

PRIMA TIP: Maso den předem naložte do oleje s čerstvě mletým pepřem, bude pak křehčí.

Vyzkoušejte také recept na výborný vepřový guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku

Velkou sbírku klasických receptů české kuchyně najdete v našem speciálu

Česká kuchyně

Česká kuchyně

Kateřina Bičíková

Zdroj receptu

Kateřina Bičíková

Chilli kuchařka Kateřina Bičíková

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním, a hlavně vařením s chilli papričkami. V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře, a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa. (pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty).

Vydalo nakladatelství CPress.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky maso recept vepřové maso česká kuchyně bramborák

Návrhy pro vás

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem Sladké

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem Nápoje

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou Sladké

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Ořechové hvězdičky –  jednoduché cukroví na poslední chvíli Sladké

Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti Ryby a mořské plody

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti


Přečtěte si také

Sladké
Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Sladké
Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Sladké
Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Polévky
Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Novinky
Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů

Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů

Sladké
Ořechové hvězdičky –  jednoduché cukroví na poslední chvíli

Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou Sladké

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba Maso

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř Přílohy

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Polévky
Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti Ryby a mořské plody

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Polévky
Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Okamura: Obranné výdaje zvyšovat nebudeme. Nejde jen o naplnění dvou procent, míní Nacher Hrůzné detaily únosu chlapce ze Zlínska: Stopy na těle po útoku, policie řeší jedinou verzi Přihlásil se dárce, který poslal 100 milionů na Dárek pro Putina. Podpoří i skupinu Vetchého

prima-zeny

Ivan Trojan o sobě často pochybuje: Nemám sebedůvěru, přiznal Nic nejde lusknutím prstů. Vojta Kotek otočil život celé rodiny naruby a nelituje Zrádci se ozvali Ze záhrobí: Mia není jediná, kdo lhal všem od prvního dne. A proč vítězí ženy?

prima-zoom

Římští důstojníci milovali své makaky Největší a nejvýkonnější vrtulník armády USA unese stíhačku F-35. Je dlouhý jako dva kamiony Útok teroristů v Austrálii minutu po minutě: Na druhého hrdinu dne policisté stříleli a dostal pěstí

prima-fresh

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

prima-cool

Trailer dalších dílů Stranger Things 10 největších filmových hitů roku 2025: Disney porazil Disneyho, vítězem je ale Čína Unikl první trailer Avengers 5: Kapitán Amerika je opravdu zpátky

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Přežijte Vánoce ve zdraví: 7 bylin a koření pro lepší trávení Objevte původ vánočních vůní. Kde jsou doma vanilka, skořice, hřebíček a badyán? Jak se starat o vánoční květiny: Hvězdník chce teplo, brambořík chlad, orchidej vlhko

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.