redakce Prima FRESH

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Moje hodnocení
18x

Fettuccine Afredo je recept, který má původ v Římě, kde jej poprvé na menu zařadil Alfredo Di Lelio v roce 1914. Původně šlo o těstoviny pouze s máslem a sýrem. Legenda praví, že v roce 1927 Mary Pickford na líbánkách v Římě kouzlu tohoto jídla propadla a po návratu do Hollywoodu jej servírovala svým přátelům, ovšem už s trochou smetany navíc. Omáčka Alfredo se stala rychle populární a dnes se tento římský pokrm považuje i za americkou klasiku.

6 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu. Vložte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente, poté slijte vodu.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, ve velké hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Zvyšte teplotu na střední, přisypte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a parmazán a míchejte, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne.
  3. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, dokud se důkladně neobalí omáčkou, můžete posypat nasekanou petrželí. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů