redakce Prima FRESH

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Moje hodnocení
6x

Fettuccine Afredo je recept, který má původ v Římě, kde jej poprvé na menu zařadil Alfredo Di Lelio v roce 1914. Původně šlo o těstoviny pouze s máslem a sýrem. Legenda praví, že v roce 1927 Mary Pickford na líbánkách v Římě kouzlu tohoto jídla propadla a po návratu do Hollywoodu jej servírovala svým přátelům, ovšem už s trochou smetany navíc. Omáčka Alfredo se stala rychle populární a dnes se tento římský pokrm považuje i za americkou klasiku.

6 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu. Vložte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente, poté slijte vodu.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, ve velké hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Zvyšte teplotu na střední, přisypte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a parmazán a míchejte, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne.
  3. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, dokud se důkladně neobalí omáčkou, můžete posypat nasekanou petrželí. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty