Suroviny
- fettuccine (suché) 700 g
- máslo 150 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
- sýr pecorino (romano) 3/4 hrnku
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu. Vložte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente, poté slijte vodu.
- Zatímco se těstoviny vaří, ve velké hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Zvyšte teplotu na střední, přisypte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a parmazán a míchejte, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne.
- Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, dokud se důkladně neobalí omáčkou, můžete posypat nasekanou petrželí. Ihned podávejte.
Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE